Prijava

Vaša prijava

FOTO Goričanima predstavljene najljepše snimke rijeke Save


U Šetalištu Franje Lučića u Velikoj Gorici postavljena je izložba “Sava – susret kulture i prirode” u sklopu projekta „Sava kultura Natura“. Posjetitelji imaju prilike vidjeti snimke rijeke Save iz zraka, rukavaca, starih čardaka, narodnih nošnji uz Savu, ali isto tako i vrsta i staništa koje su zaštićene u sklopu europske ekološke mreže Natura 2000. Izloženo je 50-ak fotografija.

„Ovo je jedna od četiri izložbe koja će biti organizirana na području županija partnera, a radi se o prikazu, povezanosti i nemogućnosti dijeljenja prostora Save, dakle, prirodne i kulturne baštine, iz čega proizlazi velika biološka i krajobrazna raznolikost“, ispričala je Martina Glasnović, ravnateljica Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Prirodnu i kulturnu baštinu poplavnih područja rijeke Save na prostoru tri županija; Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Brodsko-posavske, možete razgledati do 20.prosinca.

„Posebnost ove izložbe je ta što je namijenjena vanjskim prostorima, kako bi zainteresirali i slučajne prolaznike te tako promicali zaštitu prirode“, dodala je Glasnović.

Galerija fotografija: