Prijava

Vaša prijava

FOTO U Novom Čiču otvorena moderna sportska dvorana, kraj nje će biti središnji mjesni Trg Franje Kuharića


Učenicima, sportašima i rekreativcima od danas je na raspolaganju moderan sportski kompleks sa dvoranom, vanjskim igralištima i atletskom stazom.

foto: facebook

Unutrašnji dio dvorane ima 745 četvornih metara, dok je njezin dodatan prostor u kojem je i garderoba raspoređen na 400 četvornih metara. Novom prostoru u kojem će vježbati jako se vesele osnovnoškolci.

 „Sretan sam što imam dvoranu i što ću u njoj svakodnevno trenirati“, rekao je Kristijan, dok je Roko ispričao kako im je dosadašnje mjesto za vježbu bilo i opasno.

 „Ja sam jako sretan što imam dvoranu jer do sada smo išli na jedan beton po kojem smo stalno padali, udarali se i to nas je boljelo. Sada smo dočekali dvoranu“, veseo je Roko.

 „Kad nismo imali dvoranu, a kad je vani padala kiša mi nismo imali tjelesni i bilo nam je tužno, dodala je Stela.

Milijunski multifunkcionalni projekt

Vrijednost projekta iznosi 14 milijuna kuna. Županija ga je financirala sa 40, a Grad sa 60 posto.

„Dvorana u kojoj se nalazimo nosi ime školska-sportska dvorana, ali ona je doista multifunkcionalna i mnogim udrugama bit će dom za njihove različite potrebe i aktivnosti.“, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Novo Čiče dobiva središnji trg

U planu je da se kompleks ispred škole i sportske dvorane uredi kao središnji mjesni trg koji će nositi ime kardinala Franje Kuharića.

 „Mislim da je to i red, a i zahvalnost prema Župi i sugrađanima, da se nazove ovaj trg prema blagopokojnom kardinalu Franji Kuhariću. To će ujedno biti i središnji trg Novog Čiča“, zaključio je Barišić.

Galerija fotografija: