Prijava

Vaša prijava

NOVI VANDALIZAM Ponovo devastirane Božićne jaslice


Božićne jaslice ispred Pučkog otvorenog učilišta ostale su bez svih figura svete obitelji i životinja. Ponovio se tako žalostan scenarij od prošle godine kada su u isto vrijeme jaslice bile na meti vandala. Naime, 15. prosinca 2014. godine nepoznati počinitelji razbili su sve jaslice u Parku dr. Tuđmana.

Ove godine, tri dana ranije, ponovila se materijalna šteta od 3.500 kuna, ali u pitanju je novi čin uništavanja simbola koji je mnogima od neprocjenjive duhovne vrijednosti.

foto: Suzana Majstorović

Oskrvnuće je komentirao gradonačelnik Dražen Barišić, žaleći za neodgovornost onih koji su to učinili.

„Današnje jutro osvanulo je bez figurica u našim gradskim jaslicama. Prošle godine bile su razbijene, a sada su nestale. Žao mi je zbog ovakvih postupaka neodgovornih skupina ili pojedinaca“, napisao je gradonačelnik na svom facebook profilu.

Građani traže nadzorne kamere

Velikogoričani su ogorčeni i revoltirani novim vandalizmom koji se dogodio dan uoči 20. obljetnice Grada Velike Gorice. Komentiraju da bi trebalo postaviti nadzorne kamere, a kako bi se izbjegao sličan scenarij.

Iz gradske uprave ističu kako je ovo još jedan u nizu učestalih vandalskih ispada, koji su najčešće usmjereni prema sjećanju na Domovinski rat, vjerskoj tradiciji i baštini.

Galerija fotografija:


Licitari i jelka iz Turopolja u Zagrebu