Prijava

Vaša prijava

Biblijsko bdijenje: Čak 500 čitača Bibliju će neprekidno čitati i danju i noću


I ove se godine održava tradicionalno Biblijsko bdijenje u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u kojem Bibliju pet dana neprekidno čitaju župljani. Organizirana su danonoćna dežurstva uz pomoć vjernika laika iz velikogoričkih župa,  tako da će Bibliju čitati blizu 500 čitača iz sve tri velikogoričke župe.

“16. Biblijsko bdijenje počinje danas, na samu Pepelnicu, misnim slavljem u 18,30 sati i trajat će sve do 15. veljače, dok će 20. veljače u 18:30 sati dr. Mario Cifrak služiti završnu misu zahvalnicu za pročitanu Bibliju”, najavio je župnik Norbert Ivan Koprivec, ističući kako se svatko tko to želi za čitanje može prijaviti još danas u župnoj crkvi.

“Misna slavlja predvodit će i gosti. Započinjem ja kao župnik pa onda monsinjori Jurica Jerneić, Nedjeljko Pintarić, vlč. Matija Knok, bivši župnik Vlado Razum i završit će župni vikar Josip Mudronja”, dodao je župnik Koprivec.

Večernjom misom u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije te tradicionalnim obredom pepeljavanja, u Gorici će se večeras službeno označiti početak korizmenog vremena.


Creed u kinu Gorica