Prijava

Vaša prijava

Volite sevdah? Zrinka Posavec predstavlja nešto sasvim novo


Ako ste ljubitelji starogradskih pjesama i sevdaha, ne propustite sutrašnji koncert Zrinke Posavec u Dvorani Galženica s početkom u 19,30 sati. Na repertoaru će biti poznate pjesme koje publika rado sluša, no u potpuno drugačijim modernim izvedbama. Iz Pučkog otvorenog učilišta ističu kako će publika čuti originalne izvedbe u kojima se prepliću etno, jazz i orijentalni zvuk.

foto: zrinkaposavec.com

„Ove godine nam se ponovo predstavlja Zrinka Posavec sa novim projektom i pjesmama. Uvjerena sam kako će zbog njezinog prekrasnog glasa, izbora skladbi, načina na koji ih ona izvodi i svojim slušateljima prenosi svoju ljubav prema toj tradicijskoj glazbi, dvorana biti puna posjetitelja“, najavila je Snježana Špehar iz Pučkog otvorenog učilišta.

U proteklih godinu dana u kojoj je izvela dvadesetak koncerata uz suradnju i predani rad glazbenika Tihomira Hojsaka i Filipa Novosela koji potpisuju glazbene aranžmane, Zrinka Posavec izgradila je svoj stil pjevanja autentičnih suvremenih interpretacija. Mnoge od njih predstavit će Velikogoričanima.

„Riječ  je o koncertu etno glazbe. Izvest ćemo jedan presjek pjesama Bosne i Hercegovine, Vojvodine i Hrvatske pod nazivom Panonika“, kaže Špehar.

Odnedavno je na tržištu Zrinkin prvi album pod nazivom „Pantomima”, a pred njom je i niz koncerata od kojih jedan od njih i u Velikoj Gorici, a na koji vas glazbenica srdačno poziva:

„Ovim povodom pozivam Velikogoričane i sve koji nisu stigli doći u Lisinski da dođu u Galženicu. S obzirom da radim kao nastavnik pjevanja u Umjetničkoj školi Franje Lučića, pozivam i sve moje učenike te njihove roditelje da dođu na ovaj koncert jer u pitanju je jedan sasvim novi vid glazbe“, ispričala nam je Zrinka Posavec.