Prijava

Vaša prijava

KAKO SU PREVARILE STARCA Zatražile da smoči noge, a onda krenule u pohod


Dvije prevarantice žrtvu su odlučile potražiti u mjestu Vrbovo Pokupsko u općini Orle. Vlasniku kuće ponudile su kremu za noge, a on ih je srdačno pustio u svoj dom. Zatim je jedna zatražila da 73. godišnji starac smoči noge, kako bi mu mogle utrljati kremu.

 

Dok je on močio noge, druga prevarantica iskoristila je nepažnju vlasnika kuće te mu je iz sakoa otuđila novčanik i nekoliko stotina kuna”, ispričao je načelnik velikogoričke policije Kristijan Suša.

 

Jedna kradljivica stara je oko 30 godina, visoka 165 cm, mršave građe, tamne puti i crne kose, a na sebi je nosila crne tajce, crnu kožnu jaknu i crne cipele na petu.

Njezina  kolegica također ima oko 30 godina, visoka je 170 cm i svijetle je puti. Bila je odjevena u plave traperice, krzneni prsluk sive do svijetle boje.
 
Krađa se dogodila 14. veljače, od kada policija intenzivno traži ove drske kradljivice. Ovoga puta prevaren je 73. godišnji muškarac, a upravo je njegova generacija posljednje vrijeme sve češće na meti prevaranata. Načelnik Suša upozorava sve da ne nasjedaju lopovima prerušenima u prodavače, a kako su umirovljenici prevarantima ciljana skupina. Preporuča da u svoj dom ne puštaju nikoga koga ne poznaju.
 
„Bez obzira kako se predstavljaju neka ne puštaju nikoga, ako im je nešto sumnjivo radije neka pozovu nas pa ćemo mi provjeriti, nego da postanu žrtve prijevare“, poručio je Kristijan Suša.