Prijava

Vaša prijava

DVD Okuje u potrazi za mladim snagama koje će nastaviti 91. godinu dugu tradiciju


Dobrovoljno vatrogasno društvo Okuje održalo je večeras svoju 91. sjednicu Skupštine. Jedno od najdugovječnijih društava s područja Zagrebačke županije, kao i mnoga druga, najveći problem vidi u privlačenju mladih ljudi koji bi nastavili tradiciju društva, te se bavili ovim humanim zanimanjem.

 

Kako je istaknuo predsjednik DVD-a Okuje Ivan Brozović: „Mlade baš vatrogastvo puno i ne zanima, pa ćemo ih nekako pokušati privući da se društvo pomladi. Ne preostaje nam ništa drugo nego ići od kuće do kuće i tako ih pozvati da nam se pridruže.“

Osim mladih, planovi društva za ovu godinu su, kaže Brozović, urediti spremište u domu, a namjeravaju organizirati i još jedne Dane otvorenih vrata.

 

U ime Zagrebačke županije Skupštini je prisustvovao zamjenik župana Rudolf Vujević koji je rekao kako županija za ovu godinu, što se tiče DVD-a Okuje ima plan „kupiti im uniforme i nabaviti im još jedno pick-up vozilo da mogu intervenirati u ovo novo doba, jer znamo da im više ne trebaju veliki kamioni.“

 

Od 1974. godine u društvu je Josip Dvorneković, koji je dugi niz godina bio i tajnik DVD-a Okuje. „Moj otac je prije mene bio tajnik društva, ja sam to nastavio nakon njega, a moram reći da je moj djed bio osnivač ovog društva, tako sam i ja zavolio vatrogastvo, sudjelovao sam u akcijama kada je trebalo, a i moji nasljednici također nastavljaju tu tradiciju.“ – rekao je Dvorneković.

 

Na Skupštini su podijeljena i priznanja za rad u društvu kao svojevrsna zahvala za doprinos u radu DVD-a Okuje.