Prijava

Vaša prijava

Policija zaustavila 286 kamiona i autobusa, kazne stižu mnogima


Kao što smo i najavili, policija je na području PU Zagrebačke provela veliku akciju kontrole kamiona i autobusa. Većina vozača kamiona bila su u prekršaju, dok su, iznenađujuće, vozači autobusa bili ‘čisti’. Naime, od 49 zaustavljenih autobusa, u prekršaju su bila samo dva vozača. S druge strane, policija je od pregledanih 237 kamiona, utvrdila čak 192 prekršaja.

“Policijski službenici su 17. veljače od 7 do 15 sati proveli akciju nadzora teretnih vozila i autobusa na području Policijske uprave zagrebačke, dok su od 15. do 21. veljače provodili pojačani nadzor. U tom periodu pregledano je ukupno 286 vozila, od toga je 237 teretnih automobila i 49 autobusa. Utvrđena su 192 prekršaja vozača teretnih automobila te dva prekršaja vozača autobusa”, stoji u policijskom izvješću.

Također, 15., 16. i 17. veljače, od 9 do 14 sati na odmorištima uz autocestu, u suradnji sa Inspekcijom cestovnog prometa, Odjelom inspekcije prijevoza opasnih tvari, policija je pojačano nadzirala kamione za prijevoz opasnih tvari.

“Pregledano je 10 vozila te su utvrđena tri prekršaja vezano uz prijevoz opasnih tvari i osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, dodali su iz policije.