Prijava

Vaša prijava

Barišić: Ponosan sam što će se Zračna luka zvati po prvom hrvatskom predsjedniku


Nakon što je Vlada danas odlučila kako će Zračna luka na Plesu nositi ime ‘Zračna luka Franjo Tuđman’, iz Grada Velike Gorice poslali su priopćenje u kojem ističu kako je velikogorički gradonačelnik u više navrata isticao inicijativu za navedenim imenovanjem, a da je Gradsko vijeće dalo punu podršku gradonačelnikovu prijedlogu.

 

Gradonačelnik Dražen Barišić kaže kako je ponosan time što je dolaskom nove Vlade usvojena inicijativa i što će nova Zračna luka nositi ime po prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju suvremene hrvatske države, dr. Franji Tuđmanu.

 

“Već sam isticao da velike zračne luke nose imena velikana i tako je jedino ispravno i u primjeru naše zračne luke. Podsjećam kako je inicijativa potekla iz HDZ-a, a kako smo i mi Goričani predlagali taj naziv u više navrata. Prije nekoliko dana smo bili u obilasku novog terminala i mogu istaknuti svoje zadovoljstvo izgledom i napredovanjem radova. Zračna luka dr. Franje Tuđmana za Veliku Goricu znači novi zamašnjak u gospodarskom razvoju”, izjavio je Barišić.


Održano Programsko spravišće