Prijava

Vaša prijava

Predstavljena monografija NK Radnik 1945 – 2009


Dostojanstveno, uz prisustvo brojnih bivših igrača, sportskih i nogometnih ikona velikogoričkog nogometa, čelnika grada, ali i članova obitelji onih kojih više nema, predstavljena je monografija nogometnog kluba Radnik od 1945 – 2009. godine. Gotovo dvjestotinjak nazočnih pozdravio je autor monografije, Ivan Mišerić Pevi, koji je još davne 1984. godine, kako je naveo u uvodnoj riječi, preuzeo obavezu izraditi monografiju najtrofejnijeg velikogoričkog nogometnog kluba koji je obilježio čitavo jedno razdoblje i sa kojim su se poistovjećivale brojne generacije, koje su odrastale uz i na velikogoričkim nogometnim travnjacima.

 

Ivan Mišerić je autor, a Aleksandar Božić urednik ovog povijesnog dokumenta i ovaj dvojac je najzaslužniji što će ova knjiga zauvijek ostati vrijedan dokument kroz koji se spominje bogata velikogorička gradska povijest. Samu svečanost su svojim programom uveličali Siniša Belošević sa dijelom svog ansambla Zlatne godine, a nazočnošću i pozdravima, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, predstavnik HNS-a Zorislav Srebrić, dožupan Zagrebačke županije Rudolf Vujević, gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Dražen Barišić. I svi redom ustvrdili su važnost ovog dokumenta u pisanju i obilježavanju povijesti velikogoričkog sporta.

 

Bila su ovdje prisutna i poznata sportska lica od kojih moramo istaknuti Maria i Igora Cvitanovića, ali i svih članova sadašnjeg izvršnog odbora HNK Gorice na čelu sa predsjednikom Črnkom, koji je na kraju u nevezanom razgovoru spomenuo kako je konačno sazrjelo vrijeme da se tzv. Plavi salon velikogoričkog gradskog stadiona pretvori u spomen prostor gradskog nogometa u kojem bi upravo ova Radnikova povijest, ali i povijest svih prethodnika Radnika koji su kao nogometni klubovi predstavljali naš grad i prije drugog svjetskog rata imali zaslužen i zapažen prostor u kojem bi se svi gosti i posjetitelji gradskog stadiona kroz povijesne i originalne dokumente, sportske rekvizite, ali i interaktivne sadržaje u obliku tonskih ili video zapisa te digitalnih foto zapisa mogli upoznati bogatom sportskom poviješću koja je i ovom monografijom potvrdila kako je se moramo s ponosom sjećati i čuvati je.

 

Po završetku predstavljanja monografije održan je i prigodan domjenak, a kako je to dugi niz godina i bila tradicija velik dio nazočnih ostao je u prostorijama Plavog salona do dugo u noć.

 

galerija fotografija: