Prijava

Vaša prijava

Predstavljena godišnja ‘razglednica’ Velike Gorice i Turopolja


Izašao je velikogorički godišnjak, ljetopis grada koji na jednom mjestu predstavlja domaću književnost, umjetnost, kulturna zbivanja, društveni, politički i vjerski život, sport, školstvo, gospodarstvo, povijest, znanost i zabavu.

 

„Široka panorama zbivanja, široka panorama autora, imamo 40-ak priloga te isto toliko autora. Svatko piše o svojoj temi i području, a sve se to slijeva kao u pjesmi Dobriše Cesarića u jedan lijepi slap“, kaže urednik Ljetopisa Miljenko Muršić.

 

Dokument vremena

 

Gradonačelnik Dražen Barišić za Ljetopis kaže kako je to godišnja razglednica grada i važan dokument vremena.

 

„Ono što okupi sve te događaje je ova knjiga. Pozivam sve koji mogu da je nabave i taj dokument vremena osiguraju i u vlastitom domu. Ljetopis može biti i poklon, koji će nekome približiti Veliku Goricu, pokazati tko su Velikogoričani, što su naslijedili, što danas jesu i kuda će sutra ići“, kazao je Barišić.

 

Ovjekovječen u goričkoj povijesti

 

Iz Pučkog otvorenog učilišta napominju kako svatko od nas ima priliku dati svoj doprinos i ostati ovjekovječen u goričkoj povijesti.

 

 „Koristim priliku da pozovem sve one ljude koji osjećaju da bi mogli napisati nešto o našem prekrasnom gradu i okolici, neka nam se svakako priključe za sljedeću godinu“, pozvala je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Barbara Grđan Odrčić.

 

U dosadašnjih 12 izdanja na gotovo 3000 stranica našlo se 300-ak autorskih tekstova i više od tri tisuće fotografija.

 

Galerija fotografija: