Prijava

Vaša prijava

Svaki šesti stanovnik Velike Gorice član “hiže od knig”. Postanite i vi!


Gradska knjižnica Velika Gorica u četvrtak 3.ožujka povodom svog Dana, ali i 130.rođendana, poklanja besplatan upis za nove članove. Svi zainteresirani budući čitaći mogu se, uz predočenje osobne iskaznice, upisati u jednom od tri odjela knjižnice – Središnjem odjelu za odrasle, u Područnoj knjižnici Galženica ili u Dječjem odjelu tijekom radnog vremena knjižnice od 08 do 19:30 sati.

 

Ovogodišnji rođendan je posebno svečan jer njime Gradska knjižnica obilježava 130. obljetnicu otvorenja Prve čitaonice u Velikoj Gorici i isto toliko godina knjižničarstva u Turopolju. Osim 130. rođendana „hiže od knig“, kako ju je nazvao veliki Juraj Habdelić, ove godine i Dječji odjel obilježava svoju 10. obljetnicu rada, a prošla je godina protekla u znaku 35. obljetnice Područne knjižnice u Galženici.

 

foto: knjiznica-vg.hr
foto: knjiznica-vg.hr

Po prosvjeti cijenimo i mjerimo vrijednost naroda. Narod bez prosvjete je kržljav i slab, kao i biljka bez sunca. Narod prosvijetljen ne nasjeda drugima i ne da se od stranih voditi, već se vodi sam o svojoj jakosti i samosvijesti… Pa kojim načinom ćemo se najbrže i najsigurnije prosvijetliti i onim što nam je potrebno za život najlaglje upoznati. Jedinim načinom, koji ravno vodi cilju, a to je čitanje.“ – rekao je Franjo pl. Lučić u Pozivu na osnivanje čitaonica u Turopolju, inače veliki zagovornik prosvjetnog društvenog djelovanja i jedan od najznačajnijih župana Plemenite općine turopoljske.