Prijava

Vaša prijava

U Gorici okrenuti ka Segesti


Nije previše bure izazvao ipak neočekivani poraz nogometaša Gorice protiv objektivno slabije momčadi Lučkog u nastavku proljetnog dijela prvenstva. U klubu i dalje čvrsto stoje iza stručnog stožera i momčadi, a kako nam je u kratkom razgovoru predsjednik Gorice Nenad Črnko naglasio razloga za paniku nema i sve aktivnosti u klubu su podređene tome kako bi momčad već u subotu u Sisku pokazala svoje prave vrijednosti.

 

“Lako je sad pametovati, ali to su situacije koje se jednostavno događaju u životu i sportu. Lučko uopće nije bezazleno i mi smo bili itekako svjesni da će ovo biti teška utakmica. Nažalost strahovi su se obistinili, a mi nismo mogli pronaći adekvatan odgovor u situaciji u kojoj smo se našli. Mislim da ponekad previše respektiramo sami sebe i da danas imamo momčad koja svakom može pokazati tko je “gazda” u našem dvorištu!” – rekao nam je Črnko.

Na naše pitanje, hoće li biti kakvih sankcija prema momčadi za prikazano predsjednik Gorice je odgovorio: “Ne, uopće nismo ni pomišljali na to. Čak ne želim pametovati ni u svlačionici jer znam kad je to potrebno, a kad ne. Ova momčad je dovoljno odrasla i karakterna da i oni sami itekako dobro znaju gdje i što nije bilo dobro i znam koliko im je stalo da već u subotu potvrde kako je Lučko bilo tek loš dan i u tome imaju punu podršku i mene i mojih suradnika.”

Gorica - Lučko 26-02-2016 (1)

O utakmici smo porazgovarali i sa pomoćnim trenerom Gorice Damirom Grlićem: “Znali smo da nas očekuje teška utakmica protiv protivnika koji je u Gorici uvijek neugodan. Protivnik se organizirano branio i igrao na kontre, a naše zamisli koje smo postavili pred igrače jednostavno nisu prolazile. Imali smo neke izgledne prilike koje nismo znali bolje realizirati dok je protivnik uspio iskoristiti naših nekoliko vezanih grešaka da nam zabije golove za pobjedu. Svi smo svjesni, stožer i igrači, da ova naša momčad može puno bolje od prikazanog. Vjerujemo u sebe, a iz ove utakmice moramo izvući pouku i već u subotu protiv Segeste pokazati da smo momčad za gornji dio tablice.” 

Tri dana nakon poraza koji je je stigao neočekivano, dojma smo da su u Gorici već duboko okrenuti prema budućnosti i slijedećem kolu. Iako “birtija” kao i uvijek voli podmetati svoje priče, u klubu i dalje drže pravac i ne odstupaju od njega. Sisak će dati dosta odgovora, iako, ne sumnjamo da vrijeme kada će ova momčad početi govoriti i na terenu nogometnim rječnikom koji svi razumiju, tek dolazi.