Prijava

Vaša prijava

Kreditom do novog vrtića


200 mališana ove je godine ostalo neupisano u bez mjesta u velikogoričke dječje vrtiće. U četiri javna vrtića upisano je ukupno 2166 mališana, a 150 našlo je svoje mjesto u privatnom vrtiću Koraci. U ovom je vrtiću ostalo još 50 slobodnih mjesta pa će se do početka pedagoške godine broj neupisane djece ipak malo smanjiti. Kako ističe zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, i u privatnom i u javnim vrtićima cijena smještaja koju plaćaju roditelji je ista – 650 kuna.

No, kako se problem s upisom mališana u vrtiće ponavlja već godinama, Grad će ga riješiti izgradnjom novog objekta u Velikoj Mlaki. Bit će to biti moderan i kvalitetan objekt za 10 – 12 skupina, a planirano je da bude dovršen do početka pedagoške godine 2014/2015.

Kako bi se osigurala sredstva za izgradnju vrtića, Grad Velika Gorica će se kreditno zadužiti za 22 milijuna kuna. Između tri ponude, kao najpovoljnija je odabrana ona Hrvatske poštanske banke po kojoj će Grad uz efektivnu kamatu od 5,1 % kredit otplaćivati u 28 jednakih tromjesečnih rata tijekom sedam godina. Dospijeće prve rate kredita će biti 31.12. 2015. Godine, što znači da će u potpunosti biti otplaćen 2022. godine.

Grad će za otplatu glavnice i kamate godišnje iz Proračuna izdvajati oko 3,7 milijuna kuna.