Prijava

Vaša prijava

Nesretan poraz Udarnika u Karlovcu


Udarnik je minimalnim rezultatom poražen u Karlovcu mada bi najrealniji bio remi. Kurilovčani su neobjašnjivo odigrali slabije no u pripremnom periodu ali ni domačin nije briljirao. U 10. minuti najbolji i najiskusniji u momčadi trenera Lucijanića Matija Štefančić “prodao” je Pejoviću takozvani bicikl, a ovaj ga je možda i bez potrebe neiskusno srušio za kazneni udarac.

Štefančić je i pucao jedenaesterac te rezantnim prizemnim udarcem u donji desni kut vratara Feljana zabio za 1:0. Udarnik nadalje nimalo nije bio inferioran, a u 19. minuti slabi sudac Borojević nije dosudio očiti slobodan udarac za momčad trenera Livade na 17 metara po sredini. Igrala se 31. minuta kada je iz lijepe prilike Brajko opalio zamalo pored gola, a isti igrač mogao je zabiti i u 40. minuti ali slabo zahvaćena lopta odlazi tik pored vratnice. Nakon dvije izmjene na poluvremenu i nekoliko promjena u rasporedu, Udarnik je još više dominirao međutim igralo se možda previše u širinu bez konkretnog preuzimanja odgovornosti prema suparničkim vratima. U 86. minuti dogodio se i najveći od nekoliko “bisera” već spomenutog suca iz Šartovca. Svi na stadionu vidjeli su da je u kaznenom prostoru domaćih lopta pogodila u ruku igrača Karlovca, no dijelitelj pravde ostao je nijem, a mnogobrojni navijači iz Kurilovca otišli su kući revoltirani suđenjem. Moraju se na kraju spomenuti i navijači domaćih. Njih pedesetak čitavu utakmicu je pjevalo, skandiralo i bodrilo svoju momčad, a da ni gestom nisu povrijedili goste iz Kurilovca, na terenu ili gledalištu. Svakako za primjer mnogim stadionima u Hrvatskoj.

 

KARLOVAC 1919 –  UDARNIK 1:0 (1:0)

 

KARLOVAC Stadion Branko Čavlović-Čavlek. Gledatelja 200. Sudac: Borojević (Šartovac). Pomoćnici: Krznarić i Turkalj. Četvrti sudac: Pavličić (svi iz Kutine)

 

STRIJELAC: 1:0-Štefančić (10-11m).

 

KARLOVAC 1919 (4-4-2): Demirović-Capan, Pausić, Magdić, Rakocija-Štefančić (od 90. Bukovac), Veselić, Mičunović, Peretin-Turkalj, Matuzić (od 74. Uđbinac).
TRENER: Sanjin Lucijanić

 

UDARNIK (4-2-3-1): Feljan-Sabljak, Strunje, Radoš, Katanić-Šarić, Šestok-Brajko, M. Rus (od 67. Matanović), Pejović (od 46. Mihanović)-Pralas (od 46. Kelihar).
TRENER: Dinko Livada

 

IGRAČ UTAKMICE: Matija Štefančić

 

galerija fotografija:

foto: mp
foto: mp
foto: mp
foto: mp