Prijava

Vaša prijava

Jane: Žene i majke koje osvajaju glazbene nagrade


Vokalno instrumentalni sastav Jane i njihovi glazbeni pratitelji Jankići 11. godinu zaredom pjesmom su zahvalili gradu Velikoj Gorici, svojim obiteljima i prijateljima na podršci koju im pružaju. Koncertom u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica otpjevale su dio standardnog repertoara, ali i neke nove pjesme.

 

“Neke pjesme izvodimo već dugi niz godina, ali, naravno, prije svakog nastupa i prije svakog koncerta ih ponovno vježbamo. Bilo je pet, šest novih pjesama”, rekla je Marina Keleković iz VIS Jana.

 

Dobitnice mnoštva nagrada

 

Jane su dobitnice brojnih nagrada diljem svijeta. Posljednja je brončana medalja s festivala u Turskoj gdje su čuvarice turopoljske tradicijske glazbe osvojile brončanu medalju.

 

“Nama je svaka nagrada bitna zato što se trudimo, radimo, odričemo se. Većina nas su žene, dosta su ih i majke. Imamo probe dva do tri puta tjedno tako da nam je uvijek drago kad odemo na neki festival i dobijemo nagradu. To znači da se naš trud isplatio”, ispričala je Jana Marina Kečeković.

 

Nova voditeljica

 

Ana Jaklinović nova je voditeljica ansabla, a Janama se priključila u rujnu. Morala se posebno intenzivno pripremati kako se na koncertu pred goričkom publikom to ne bi primijetilo.

 

“Uzela sam note, gledala doma sve dionice, čitala, pokušala zapamtiti tih 1.000 kitica teksta. Uspjela sam više-manje”, rekla je Ana Jaklinović, nova voditeljica Vis Jana.

 

Jane su surađivale s mnogim poznatim glazbenicima. Najnovija suradnja je s Draženom Pavinom koji je za njih napisao pjesmu “Mesec” za koju je snimljen i video spot. Pjevale su i s Verom Svobodom, Ivanom Kindl, Tajči i mnogim drugima.

Galerija fotografija