Prijava

Vaša prijava

Kino Gorica časti: Ženama besplatne kinoprojekcije za filmove o ženama


Velikogoričko kino priključilo se obilježavanju Međunarodnog dana žena pod nazivom “Ženijalni vikend”. Ove godine u manifestaciji sudjeluje 19 gradova i 23 nezavisna kina, a Goričani će u utorak moći pogledati dva filma

 

U 18 sati je na programu premijerni naslov – romantična drama Brooklyn, u režiji Johna Crowleyja i po scenariju Nicka Hornbyja. Mlada glumačka zvijezda Saoirse Ronan glumi Eilis Lacey, djevojku koja odlučuje napustiti Irsku i odseliti u SAD. Doseljava u Brooklyn gdje se sprijateljuje s irskim svećenikom te se zaljubljuje u Talijana Tonyja. No, vijesti od kuće Eilis će udaljiti od Tonya. Brooklyn je nominiran za Oscara za najbolji film, najbolju glumicu i adaptirani scenarij.

 

‘Poslastica’ drugog po redu Ženijalnog vikenda pretpremijerno je prikazivanje filma
S one strane Zrinka Ogreste, koji je svjetsku premijeru doživio u programu Berlin Film Festivala, gdje je i dobio posebno priznanje žirija Europa Cinemas Label. Ovo je sedmi Ogrestin dugometražni film, a govori o patronažnoj sestri Vesni koja se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Nakon jednog neočekivanog poziva, međutim, na površinu ispliva tajna koju je Vesna kroz sve te godine nastojala skriti. Projekcija filma je u 20 sati.