Prijava

Vaša prijava

Etno udruga Kurilovec na Matičinom četvrtku predstavila se igrokazom


Članovi Etno udruge Kurilovec na Matičinom četvrtku izveli su igrokaz, a predstavili su se i kroz niz fotografija i videa i tako predstavili svoj rad u 2015. godini.

 

Ljubitelji tradicije i običaja u četvrtak, 3. ožujka, okupili su se u Muzeju Turopolja povodom Matičina četvrtka koji je ovoga puta predstavio Etno udrugu Kurilovec.

 

“Etno udruga Kurilovec već šest godina čuva i promovira kurilovečku i turopoljsku materijalnu i nematerijalnu baštinu. Kao i prošle godine članovi udruge na predstavljanju prisutnima su omogućili red smijeha i dobre zabave”, kažu iz velikogoričkog ogranka Matice hrvatske.

 

Čuvari tradicije i kajkavskog jezika

 

Udruga je godinu obilježila organizirajući različitim manifestacijama gdje je izložila stare tradicijske ukrasne i uporabne predmete te radionicama gdje su svi zainteresirani mogli naučiti nešto o njihovoj izradi. Uz to, članovi su organizirali i radionice pripreme tradicijske hrane i domaćih “oblizeka”.

 

Oni su i čuvari domaćeg kajkavskog jezik u govoru i pismu, sudjeluju na amaterskom festivalu pučkih kazališnih družina kajkavskog govornog područja. Prikupljaju stare dokumente i fotografije, te usmena kazivanja starijih sumještana i sve to objavit će u knjizi «Priče iz Kurilovca», kako se život Kurilvčana u posljednjih stotinjak godina nikada ne bi zaboravio.


Upisi – studiraj na VVG-u