Prijava

Vaša prijava

Pobjeda za mir u kući


Ulaskom u igru Josipa Mihanovića nooometaši Udarnika su zaigrali agresivnije, okomito napadački i pobjedili. Na poluvremenu nedjeljnje utakmice Udarnika i Mladosti iz Petrinje kod rezultata 0:0 trener domaćih Dinko Livada poslao je u igru mladog veznog igrača Josipa Mihanovića (19) umjesto indisponiranog Landeke i igra domaćih postala je konkretna, okomito napadačka, kombinatorno tečna i najvažnije efikasna, što potvrđuju i četiri postignuta pogotka u drugom dijelu.

 

Josip Mihanović
Izvorni Kurilovčan (kuća-dom mu je u neposrednoj blizini ŠRC Kurilovec) skromno nije želio previše komentirati svoje vrlo dobro izdanje. “Nakon što smo u Karlovcu izgubili 0:1, malo svojim lošijim izdanjem ali i teškim kiksevima suca, minulog tjedna u klubu je prevladavalo mišljenje da Mladost jednostavno moramo dobiti. Osjetio se spomenuti imperativ u prvom poluvremenu kada smo igrali u grću protiv jakog vjetra ali i dobrog suparnika. U nastavku smo bili agresivniji i konkretniji a pravovremen pogodak Šestoka nas je potpuno rasteretio i epilog su tri naša boda s kojima smo zadržali treću poziciju u redoslijedu” – rekao je na početku razgovora Josip Mihanović vrlo razborit mladić koji je prošao kompletnu nogometnu naobrazbu u Udarniku (od svoje šeste, u klubu je više od 12 godina), a od toga pola pod paskom sadašnjeg stratega Livade. Velike zasluge za gore spomenute atribute Udarnika u drugom poluvremenu protiv Mladosti pripadaju i Mihi (tako Mihanovića zovu suigrači, trener, navijači..) čija je prirodna pozicija u momčadi zadnji vezni ili polušpica, a za seniore je započeo kao junior. “Trener Željko Pavković gurnuo me u vatru u proljeće 2015. a i sadašnji trener Livada oslonio se na moje usluge prošle vrlo dobre jeseni. Škola mi je na prvom mjestu ali za nogomet živim (za Udarnik je igrao i otac mu Stjepan, inače pasionirani ribič, a Miha navija za Real). Nije lako uskladiti dvostruke obaveze ali uspijeva se, a trener Livada složio je zimus odlične pripreme s mnogo (11) test utakmica tako da smo zaista spremni i željni službenih nadmetanja, mi mladi sretni što nema specijalnih očekivanja”.

 

nog_Igrači Udarnik i Mladosti prije utakmice.JPG

 

Prvi je jači Udarnikov ispit za vikend kontra lidera Kustošije u Zagrebu. “Kustošija je za mene daleko najkvalitetnija u ligi. Idemo odigrati najbolje što možemo i znamo pa kako ispadne, nemamo što posebno izgubiti. Sigurno da će nas domaćini respektirati jer smo ih jesenas u Kurilovcu dobili 3:0 (treći je zabio Mihanović) ali će i učiniti sve da nam se revanširaju. Kako god bilo, strah u Kurilovcu nikad nije carevao” – na kraju je pravi udarnički stav pokazao autohtoni Kurilovčan Josip Mihanović.