Prijava

Vaša prijava

Kiks Lomnice iskoristili Turopoljac, Rugvica i Jelačić iz Vukovine


Već na startu proljetnog nastavka prvenstva 1. županijske lige istok dogodilo se veliko iznenađenje. Vodeća Lomnica teško je kiksala i izgubila doma od Brcka 1:2. Težak je to posrtaj momčadi novog trenera Dinka Huskića jer su pretendenti za vrh Turopoljac, Rugvica i Ban Jelačić iz Vukovine slavili i primakli se tronu na dohvat ruke (ili noge).

 

Turopoljac je svladao Kloštar 4:1, Rugvica Dubravu (V) 3:0 a Jelačić je u Maloj Buni pobijedio sigurnim rezultatom 2:0. Turopoljac sada ima samo bod manje od Lomnice, Rugvica dva a Jelačićev zaostatak su četiri dostižna boda.

 

Za vikend Lomnici neće biti nimalo lako u Kloštar Ivaniću jer “naftaši” su u Kuču pokazali potencijal a bore se žestoko za ostanak u ligi. Turopoljac ide na megdan susjedima iz Turopolja odmah preko “kanala”. Kučani su favoriti ali u lokalnim derbijima, to ništa ne znači. Rugvica pak dolazi u Novo Čiče ranjenom Dinamu Hidrelu koji se zimus znaačajno pojačao a izgubio u Banovom čak 1:4. Trener Čičana Mario Paviša ima razloga za nespokoj.

“Kažu da smo se zimus pojačali a u Banovom je kao novi igrao samo Vedran Novosel (bio je strijelac). Sabljo i Kitanović su bili spriječeni privatnim obavezama ali značajnije je po meni što smo u odnosu na jesen ipak slabiji. Miro Paviša vuče ozljedu kuka, ozlijeđen je i Slivak, zbog posla nas je napustio Jurišić, nije bilo Gojanija i Škrtiće. Ipak, vjerujem da smo kadri izbjeći borbu za ostanak u ligi. Dvoboj kontra Rugvice zato je za nas vrlo važan” –kazao je strateg Novočičana.

 

Što se borbe za ostanak tiče u najtežem položaju su Mladost iz Obrezine (12 bodova), Kloštar (12) i Dubrava (11).

 

Raspored 18. kola: Vatrogasac (K)-Sloga (K), Turopolje-Turopoljac, Kloštar-Lomnica, Brcko-Buna, Jelačić (V)-Ban Jelačić (B), Dinamo Hidrel-Rugvica, Dubrava (V)-Lonja, Mladost (O)-Meštrica.