Prijava

Vaša prijava

Gorica zaključila povijesni transfer vrijedan nekoliko mil kn


Znalo se već duže vrijeme da nadarenog napadača Gorice Dinka Matoševića gledaju sa svih strana za što su zaslužne i njegove jesenske partije u dresu Gorice. Njegova odlična partija protiv Lučkog odmah signalizirala zainteresiranim stranama da sa ovim transferom više nije potrebno kalkulirati. Poznato je da se na brojnim utakmicama Gorice pojavljuju i mnogi nogometni menadžeri, a jedan od poznatijih je svakako Vincenzo Cavaliere uz čije ime se spominju transferi Kramarića i Brozovića, a koji je Gorici u nekoliko navrata dovodio na posudbu igrače iz Catanie i Torina.

 

Danas prije podne je Vincenzo Cavaliere je u pratnji svog prijatelja i poslovnog suradnika iz Italije  Federica Pastorella vlasnika agencije koja zastupa velika sportska imena P&P Pastorello and Partners S.A.S. u prostorijama Gorice sklopio predugovor za transfer Matoševića u jedan od emintnijih klubova talijanske Serie A. Kako doznajemo Matošević bi mogao ostati na posudbi u Gorici još godinu dana iako je realnija opcija posudbe u neku od drugoligaških momčadi Italije ili HR prvoligaša gdje se spominje ime Intera iz Zaprešića. Ukupna odšteta nije poznata i objavit će se nakon što će Ugovor i službeno biti verificiran unutar ljetnog prelaznog roka, ali se spominje iznos od nekoliko mil kn sa dodatnim bonusima za nastupe ovog mladog igrača.

 

foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica

 

Nakon što su u prostorijama Gorice potpisani službeni dokumenti Pastorella i Cavalierea je u svom uredu kratko primio i predsjednik Skupštine Gorice Ervin Kolarec koji je za cityportal.hr kratko izjavio: “Ovo je je samo potvrda kvalitete rada unutar nogometne škole Gorice i drago mi je da je i igračka kvaliteta kluba prepoznata i u inozemstvu i ovo je nakon Ante Budimira i Marcela Brozovića treći veliki transfer naših velikogoričana u elitne nogometne lige svijeta.”

Predsjednik Gorice Nenad Črnko koji nam je u ime kluba i obznanio ovu vijest nije krio zadovoljstvo: “Radi se o najvećem klupskom transferu dosad, a Gorica će na ovaj način nakon punih sedam godina i financijski vratiti barem dio uloženih sredstava. Naravno da smo zahvalni gradu što nas godinama prati, a i od ovog prihoda koji ćemo ostvariti željeli bismo značajniji dio vratiti u gradsku sportsku infrastrukturu vlastitim ulaganjem kao što smo to i do sada činili. Hoće li to biti rasvjeta na gradskom stadionu ili sanacija terena doznat ćemo nakon što ovih dana u miru porazgovaram sa gradonačelnikom Barišićem i zamjenikom Kolarcem. Želim samo dodati da je Dinko prva lasta Gorice i da su pod ozbiljnim povećalima i naši igrači Tatar, Hodžić, Španja i Marina i ja sam uvjeren da će Gorica nakon Matoševića uskoro obznaniti još neki transfer što sigurno neće demantirati ni moj dugogodišnji kolega Vincenzo Cavaliere”

 

Ovim potezom Gorica će osnažiti svoju financijsku stabilnost, a uskoro ćemo doznati i o kojem se klubu radi.