Prijava

Vaša prijava

Udarnik poražen unatoč dobroj igri


Udarnik bez standardnih Sabljaka, Strunje (oba kartoni), Mihanovića (ozljeđen) i Dianeževića (oporavljenik) odigrao je u Zaboku protiv drugoplasirane Mladosti možda i najbolju proljetnu utakmicu, a pomalo na bizaran naćin upisao i četvrti poraz u nastavku prvenstva uz tek jednu pobjedu. Zaigrala je momčad stratega Livade čvrsto u fazi obrane a onda uz brzu transformaciju vrlo opasno u napadu. Nakon nekoliko poluprilika u 11. minuti Šestok je snažno pucao, a lopta je prozujala tik uz vratnicu. Kad se to malo tko nadao domaći su poveli, a po mišljenju mnogih zaslužan je i sudac Dubravko Roksa iz Farkašića. Izveli su Zabočani korner na peterac, vratar Udarnika Feljan krenuo je izboksati loptu i tom prilikom došlo je do žestokok duela kojeg Roksa nije označio kao prekršaj na vrataru a odbijenu loptu je Dragutin Tomašković topovski poslao u mrežu.

 

Protesti gostiju nisu urodili plodom. Primljen pogodak nije zbunio Kurilovčane i nakon dominacije u 41. minuti imali su zicer nad zicerima. Brajko je uposlen s desne strane niskom loptom na nekoliko metara od domaćih vrata po sredini, a kad su svi na stadionu očekivali izjednačenje, lopta je traljavo upućena jedva došla do skamenjenog vratara Mihovilića. Nevjerojatno, bilo je to teže ne zabiti no poentirati. Domaći su tri minute potom umalo kaznili promašaj Brajka, a novi gol Mladosti spriječio je Feljan. Udarnik je i nakon odmora igrao napadački radeći stalan pritisak prijeteći poravnanjem rezultata. Bilo je opasnih situacija pred golom domaćih, a mora se spomenuti 66. minuta kada je Pralas izbliza glavom poslao loptu tik pored vratnice.

 

I onda u 81. minuti potvrdilo se staro pravilo da kad ne zabiješ, primiš gol. U jednoj kontri Dragutin Tomašković uposlen je dubinski po sredini i prizemna lopta završila je iza Feljana u mraži za 2:0. Nogometaši Udarnika se ni tada nisu predavali i u 86. minuti Pralas je uzdrmao vratnicu, a domaći navijači odahnuli su tek nakon posljednjeg zvižduka arbitra priznajući da su im ljubimci došli do pobjede uz veliku dozu sreće i naklonost lopte. Upečatljivo je bilo u autobusu Udarnika prilikom povratka kući kada se igračima obratio trener Livada smireno hrabreći dečke tražeći daljnji marljiv rad ističući vjeru da će se kad tad sve vratiti u pozitivnom smislu.

 

galerija fotografija:

 

 

MLADOST (Z) –  UDARNIK 2:0 (1:0)

 

ZABOK Igralište SC Zabok. Gledatelja 150. Sudac: Roksa (Farkašić); pomoćnici: Holsinger (Petrinja) i Krnic (Sisak).

 

STRIJELCI: 1:0-Tomašković (25), 2:0-Tomašković (81).

 

MLADOST (4-2-3-1): Mihovilić-Repovečki, J. Kotarski, Vančina, Bajs (od 76. Krznar)-Balanović, Kukina (od 56. Mihaljinec)-Bunčec (od 65. M. Kotarski), V. Kotarski (od 68. Jurina), Tomašković-Kolar (od 80. Dragčević).
TRENER: Zvonko Lipovac

UDARNIK (4-1-3-2): Feljan-Kelihar, Paradžik, Radoš, Katanić-Landeka (od 73. Dedić)-Šestok (od 81. Matanović), Rus, Šarić-Brajko, Pralas.
TRENER: Dinko Livada

 

IGRAČ UTAKMICE: Dragutin Tomašković