Prijava

Vaša prijava

Gorica sa sedam bodova u tri utakmice najavila lov na treće mjesto II HNL


Gorica je u 26. kolu II HNL u drugom uzastopnom gostovanju ostvarila i svoju drugu uzastopnu pobjedu u potpunosti nadigravši Hrvatski Dragovoljac koji sa ovim porazom ulazi u grčevitu borbu za ostanak. Takve utakmice su uvijek nervozne, a obje strane ponekad i previše seciraju sudačke odluke, a pogotovo se to danas događalo kod domaćih. Gorica nije odigrala kao u Lučkom, ali igrači Gorice nisu dozvolili domaćinu da ozbiljnije zaprijeti Šuškoviću, osim jednom kada je kod nesporazuma Jančetića, Milanovića i Perića u 43. minuti domaćin i izjednačio rezultat.

 

Gorica je prijetila preko Tatara od samog početka u 9. i 14. minuti, da bi nakon prekida Španja topovski uz pomoć jednog domaćeg igrača od kojeg se lopta odbila i promijenila smijer pogodio za 0:1. Imao je u 20. minuti Matošević čistu priliku glavom sa oko 5 metara ali je Lovrić bio na crti i uspio spasiti pogodak. U 33. minuti Tatar zabija za 0:2 no pomoćnik označava nedozvoljenu poziciju iako je sve izgledalo pomalo neuvjerljivo. U 43. minuti lopta je dugo putovala u šesnaesterac Gorice, tamo su bili Jančetić, Milanović i Perić, a između njih Tokić. I dok su se gosti dogovorili tko će zatvoriti Tokić je mirno primio loptu i poentirao.

 

U nastavku utakmice domaći su krenuli na sve ili ništa, ali sve je bilo toliko jalovo i završavalo na 30 metara od gola Gorice. Stvari na svoje mjesto postavio je Španja u 54. minuti prekrasnim pogotkom iz trka, nakon odličnog prodora i ubacivanja Jančetića po desnoj strani na drugu stativu, gdje je Španja sa oko desetak metara iz trka i iz prve poentirao za na kraju konačnu pobjedu Gorice. Vrlo zadovoljan trener Gorice Milinović nakon utakmice je izjavio: „Čestitam svojim igračima. Dali su maksimum u ovoj utakmici i odradili su sve što smo se dogovorili u svlačionici. Ono što sam cijelo vrijeme i govorio, jedva smo dočekali lijepe terene i vraćaju nam se bodovi. Lijepo igramo. Mislim da tko god gleda može biti zadovoljan s Goricom. Sad smo došli u mirniju situaciju i tek sad očekujem prave igre.“ Nakon utakmice došlo je do incidenta u kojem je domaći vratar Lovrić šakom u lice udario braniča Gorice Žutića te zasluženo isključen po završetku utakmice, a u službeni zapisnik pod isključeni igrači upisano je slijedeće: “Na osnovu prijave glavnog suca nakon završetka utakmice prilikom ulaska igrača u hodnik koji vodi u svlačionice, domaći igrač broj 1, Lovrić Igor SI 1023705, udario je gostujućeg igrača broj 16, Žutić Damira, SI 6307039, šakom u lice, te ga je raskrvario..”

Gorica već u petak u 27. kolu II HNL dočekuje Imotski na gradskom stadionu u Velikoj Gorici.

 

galerija fotografija:

 

 

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – GORICA 1:2 (1:1)

 

ZAGREB – Stadion ŠNC Stjepan Spajić. Gledatelja: 400. Glavni sudac: Bel 6 (Osijek), Pomoćni suci: Pervan (Bjelovar) i Tomić (Bjelovar), Četvrti sudac: Zeko-Pivač (Osijek).

 

Strijelci: 0:1 Španja (17), 1:1 Tokić (43), 1:2 Španja (54)

 

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Lovrić, Cindrić, Kendeš, Zlatar (Od 64. Majstorović), Jajčinović, Cetina, Štrok (Od 11. Sunagić), Tokić, Eller, Tomšić (Od 46. Žeželj), Knezović
Trener: Davor Mladina

GORICA: Šušković, Milanović, Hodžić, Matošević (Od 90. Hajduk), Jančetić, Španja (Od 77. Težak), Žutić, Škvorc (Od 81. Postonjski), Tatar, Perić, Marina
Trener: Damir Milinović

 

Igrač utakmice: Toni Španja