Prijava

Vaša prijava

Gorica se neodlučenim na uzvrat u Osijek


Da je ovo najveći uspjeh velikogoričkog nogometa, pokazala je i današnja posjeta. Nekoliko stotina navijača i jedne i druge momčadi okupiralo je okolne površine oko terena sa umjetnom travom, jer taj teren još nažalost nije u potpunosti dovršen i fale mu tribine i rasvjeta. Svakako su najviše pažnje plijenile učenice i učenici velikogoričkih srednjih škola koji su zajedno sa svojim profesorima došli bodriti svoje školske kolege.

 

Gorica-HYPO LIMAČ Elektra (22)

 

Gorica je u utakmicu ušla opreznije, možda i zbog činjenice da su momčadi trenera Vidaka nedostajali neki igrači zbog suspenzija iz prethodnog kola (Sedlaček, Desput), ali ipak domaći igrači su nastojali nametnuti početni agresivniji tempo u čemu su u konačnici i uspijevali. Nagrada za to pristigla je već u sedmoj minuti kada je Matošević srušen u prodoru u kaznenom prostoru gostiju za kazneni udarac i isključenje gostujućeg igrača. Muhar je bio siguran izvođač i Gorica je vodila na samom početku 1:0. Rano vodstvo i isključenje zapravo nisu bili prednost domaćim igračima, a neiskustvo u takvim situacijama na kraju je bilo veći minus nego plus igračima Gorice.

 

Gorica-HYPO LIMAČ Elektra (6)

 

Već u 13. minuti Čolić bespotrebno zarađuje isključenje, momčadi se brojčano poravnavaju igračima u polju, a Gorica i dalje ne povezuje konce, što koriste gosti i rade konstantan pritisak na zadnju liniju domaćih. Takva igra im je u konačnici donijela ploda sa izborenim kaznenim udarcem u svoju korist koji je gostima iz Osijeka donio izjednačenje pred kraj prvog dijela. U nastavku utakmice domaći su se probudili održali ravnopravnu igru sve do kraja. najveću priliku Gorica je imala sredinom drugog dijela no Muhar je u čistoj situaciju zamalo pucao preko gola. Uzvrat se igra 27. travnja u Osijeku, a obje će momčadi u toj utakmici tražiti svoju priliku za prolazak. Gorica je ovog trenutka u malo nepovoljnijoj situaciji jer za prolaz joj ne igra 0:0 već igrači Perice Vidaka moraju postići pogodak što prema danas viđenom nije nemoguće. Gosti su se danas predstavili kao čvrsta momčad i sigurno su pred uzvrat u blagoj prednosti, ali nogomet je nepredvidiv i Gorica sigurno sa optimizmom može u Osijek.

 

galerija fotografija:

 

 

Hrvatski nogometni kup juniora – polufinale 1. utakmica
GORICA – HYPO LIMAČ ELEKTRA 1:1

 

Velika Gorica, gradski stadion, teren sa umjetnom travom; gledatelja: 350; glavni sudac: Goran Pečarić, pomoćnici: Krunoslav Ambrinac i Anto Marić (svi Zagreb)

 

strijelci: 1:0 Muhar (6, 11m), 1:1 Tomas (41, 11m)

 

isključenja: Samardžić (5), Čolić (12)

 

GORICA: Kamenjašević, Božić, Čolić, Krsnik (od 80. Jukić-Sunarić), Krizmanić, Rajić, Matošević, Povoljnjak (od 46. Župetić), Roginić (od 86. Tadić), Muhar, Lučić (od 28. Matić)
Trener: Perica Vidak

 

HYPO LIMAČ ELEKTRA: Stanić, Samardžić, Ciprić, Vratković, Dragojević, Vinogradac, Gvozdenović (od 55. Milinović), Tomas (od 87. Lamza), Ezgeta, Radovanović, Batarilo-Ćerdić
Trener: Marko Babić