Prijava

Vaša prijava

Pišem ti pismo – pišite glumcima, političarima, tajnim simpatijama, knjižničarkama…


Kada ste posljednji put napisali pismo? Gradska knjižnica Velika Gorica i Hrvatska pošta ljude žele podsjetiti na ovu pomalo zaboravljenu vještinu zbog čega već petu godinu zaredom organiziraju natječaj ‘Pišem ti pismo…’.

 

“Namijenjen je svima koji znaju i žele pisati, te svoja razmišljanja, želje i nade uputiti imaginarnom nekom kojem će moći otvoreno iznijeti sve što im je na duši”, kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

 

Što vas pokreće, a što ljuti?

 

Proteklih godina natječaj je organiziran s određenom središnjom, uglavnom književnom, temom. Ove godine gorička knjižnica obilježava 130. godina, a Dječji odjel slavi okrugli, 10. rođendan.

 

“Pa vi sad recite nije li to nešto što vrijedi obilježiti… pa i pisanjem pisama! Stoga nam pišite o svemu što vas veže uz knjižnicu, čitanje i vaše knjižničare, uz police pune knjiga među kojima možete satima lutati i otkrivati nove svjetove skrivene u knjigama, uz onu posebnu čaroliju koju u vama pokreće čitanje”, pozivaju iz Gradske knjižnice.

 

Foto: bljesak.net
Foto: bljesak.net

No, pisma mogu biti o bilo čemu što vam je važno, o onome što vas inspirira, svoja pisma uputite i onima koji to od vas ne očekuju, možda nekome kome se dosad niste usudili obratiti, a sada, eto, imate i tu priliku, pišite o onome što vas je dirnulo, što vas pokreće i o onome što vas ljuti. Bitno je da je pismo napisano urednim rukopisom te poslano poštom i to do 6. svibnja jer žiri će u subotu, 14. svibnja u 11 sati, proglasiti po tri najbolja pisma u dvije kategorije: dječje naj pismo i naj pismo odraslih.

 

A adresa je…

 

Gradska knjižnica Velika Gorica

Natječaj za naj pismo

Zagrebačka 37

10410 Velika Gorica

 

Svoje podatke – ime i prezime, adresa, broj telefona ili mobitela, te e-mail – u zasebnoj zatvorenoj koverti priložite pismu kako bi vas mogli kontaktirati ako vaše pismo osvoji nagradu. Pismo potpisujete šifrom koju zapisujete i na kovertu s podacima.