Prijava

Vaša prijava

Izložba dječjih radova ‘Boje oko nas’ u Pučkom otvorenom učilištu


Izložba dječjih radova učenika produženog boravka 1.c razreda Osnovne škole Eugena Kumičića ‘Boje oko nas’ otvorena je jučer u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica. Završni je to dio istoimenog projekta pod vodstvom učiteljice Davorke Ilečić.

 

„Projekt je organizirala Udruga Zvono. Počeo je u rujnu. Tijekom tog projekta učenici su dobili šest zadataka koje smo morali realizirati na svoj način. Na izložbi se vidi da su oni to izvrsno izveli i da su se maknuli od šabloniziranih prikaza. Samim time ostvarili smo to jedno putovanje kroz maštu tijekom cijele godine, a ova izložba samo je pohvala za njihov trud“, rekla je učiteljica Davorka Ilečić.

Izložba 3

Zmajeve će prijaviti na Legendfest

 

Na izložbi su prikazani dječji radovi na temu jesenskog voća, lista, zime, drveća, zmajeva i cvjetova. Cilj je bio razviti dječje likovno i vizualno izražavanje, razviti analitičko promatranje, a samim time različito i logično mišljenje.

 

„Znam samo da je učiteljica odabrala puno, puno mojih radova. Tu su zmaj i jabuka koju sam napravila od plastelina. Naučila sam da rad nije samo šaranje, nego i lijepo crtanje“, kazala je Pavla Maslać.

 

„Radio sam zmajeve, lišće, drveće i cvijeće. Naučio sam da su boje svugdje oko nas“, rekao je Bartol Drča.

Djeca

Na otvorenju izložbe okupili su se roditelji i prijatelji 15-ero djece  iz 1.c razreda čiji su radovi izloženi u Pučkom otvorenom učilištu. Izložba je otvorena do 24. travnja, a radove na temu zmajeva prijavit će i na ovogodišnji Legendfest.

 

„Kada je počelo, mama kao mama, ja sam odmah počela plakati. Meni je ovo prekrasno, prije svega zato što mislim da ni jedan roditelj ne bi ovo uspio napraviti ovako. Djeca su djeca, uvijek su iskrena. Ovo je ono što oni vjerojatno osjećaju. Razmišljam da ovakvo nešto napravim u svom stanu umjesto svih svojih slika. Toliko me se dojmilo“, komentirala je mama Andrea Kordić.

Izložba 4