Prijava

Vaša prijava

Koncert ”Nježni trenuci glazbe”


Sinoć je u Domu kulture održan koncert pod nazivom ”Nježni trenuci glazbe” u izvedbi tri studentice Muzičke akademije iz Zagreba. Trio čine Ana Krajnović (klavir), Marina Aradski i Dijana Bistrović (obje flauta).

 

U prvom dijelu koncerta pijanistica Krajnović izvela je djela avangardnog ruskog kompozitora (i filozofa) Aleksandra Skrjabina (Etida, op.8, br.12 u dis-molu) i mađarskog skladatelja Franza Liszta (Koncertna parafraza na Verdijev Rigoletto). Trio mladih glazbenica (studentice 4. godine solističkih odsjeka) u drugom dijelu kratke glazbene večeri izveo je djela francuskog baroknog kompozitora Francoisa Couperina (Trio Sonate u e-molu), suvremenog škotskog flautiste Iana Clarkea (Maya) i talijanskog skladatelja iz 18. stoljeća Domenica Cimarose (Koncert za dvije flaute i komorni orkestar u G-duru; 1.stavak – Adagio).

 

Koncertni repertoar bio je zanimljiv i zbog činjenice da pokriva razdoblje od 17. stoljeća (Couperin) do naših dana (Clarke), a zanimljiv je bio i odgovor Ane Krajnović: ”O tome šta ćemo pripremati i izvoditi na podiju dogovaramo se nas tri, ali uzimamo u obzir i mišljenje, ponekad odlučujuće, našeg profesora u klasi Saše Majstorovića. Uostalom, prošle godine smo i osnovali trio pod njegovim vodstvom. Zasad sve tri smo suglasne da bi se naše zajedničko muziciranje moglo nastaviti i nakon okončanja studija.”

 

galerija fotografija