Prijava

Vaša prijava

Evo koji vam dokumenti trebaju za upis djeteta u vrtić


Iz Grada javljaju kako se zahtjevi za upis u dječji vrtić ove godine podnose od 2. do 13. svibnja. Zajedno s potrebnim dokumentima zahtjev trebate predati u sjedištu željenog vrtića, ponedjeljkom od 14 do 18 sati, a ostalim radnim danima od 9 do 15 sati.  A  evo što sve do tada trebate pripremiti za upis u Redoviti cjelodnevni program:

 

1. popunjeni i potpisani zahtjev za upis (dostupan OVDJE i na stranicama dječjih vrtića )
2. rodni list ili izvadak iz matice rođenih ili potvrdu s podacima o rođenju djeteta
3. uvjerenje (potvrdu) o prebivalištu djeteta
4. preslike osobnih iskaznica roditelja ili staratelja
5. potvrda poslodavca o zaposlenju roditelja ili staratelja koje nisu starije od 60 dana
6. presliku medicinske dokumentacije koja potvrđuje posebnu zdravstvenu potrebu ili teškoću u razvoju djeteta
7. potvrde o drugim činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa (rješenje o invaliditetu, dokaz o samohranosti – rodni list, smrtni list za premilnulog roditelja ili potvrda o nestanku drugog roditelja ili Rješenje Centra za socijalnu skrb o privremenom uzdržavanju djeteta, rješenje za dijete uzeto na uzdržavanje, za svako dijete mlađe od 18 godina rodni list ili izvadak iz matice rođenih ili potvrdu s podacima o rođenju djeteta, rješenje o dječjem doplatku, i dr.)

 

Zahtjev za upis djeteta može se podnijeti isključivo u jedan dječji vrtić, a u njemu je moguće navesti dvije lokacije unutar jednog vrtića.

 

Roditelji djecu mogu upisati i u posebne programe, poput ranog učenja stranog jezika, dramsko-scenskog ili sportskog programa. Također, dostupni su i kraći programi – igraonice, strani jezik, ritmika, glazbene, likovne, športske i druge aktivnosti, a njihova ponuda bit će objavljena u svakom dječjem vrtiću. Upisi u program predškole bit će od 1. do 15. rujna.

 


Posjetili smo NOVU TV