Prijava

Vaša prijava

Blues, country i rock u Galženici – Koncert za prijatelje Changesa


Nastup The Changesa, benda Miroslava Giljanovića – Fixa, i prijatelja okupila je sinoć u Dvorani Galženica goričke ljubitelje blues, country i rock glazbe.

 

DSC_0235

 

“Bluesom se bavim već sigurno 10 godina. To je ljubav. Meni je jako drago da u našem gradu gajimo blues glazbu. Ima publike, samo treba malo vremena jer nam svi pobjegnu u Zagreb koji je blizu, ali nađe se publike. Tu su moji dugogodišnji prijatelji s kojima radim”, objasnio je Miroslav Giljanović-Fix.

 

Neki od ljudi koji su prošli kroz Changes i surađivali s Fixom bili su i Jimy Matešić iz Plave trave zaborava, County Pol, Polona Oblak, Ritam ulice i Tony Lee King.

 

Tony Lee King

 

“Večeras je susret nas prijatelja. Publika će od mene čuti ‘Shine on me’ za koji je sad izašao spot, ‘All on’ što je jedan moj klasik i ‘Hey Man’ koja je nagovještaj albuma koji ću uskoro snimati van Hrvatske. ‘Tanto una casa non c’e l’ho’ je pjesma koju sam prezentirao upravo na svom koncertu u Galženici, samo je sada u aranžmanu. Interesantna je priča jer sam još 1992. godine napisao glazbu, a tekst Fabrizia Cerciello koja je sada menadžerica Lauri Pausini, pa je to jedna prilika da čujete nešto sasvim novo od mene”, rekao je Tony Lee King.

 

Ovaj koncert je ujedno najava 4. VG Blues, Country & Rock Festivala koji će se održati 18. lipnja u Atriju galerije Kordić.

 

DSC_0248