Prijava

Vaša prijava

Udarnik olako propustio polufinale kupa NSZŽ


Udarnik je olako propustio priliku probiti se u polufinale kupa Nogometnog saveza zagrebačke županije prvenstveno jer je u Rakovec nedaleko Vrbovca doputovao bez standardnih Feljana, Dianeževića, Katanića, Sabljaka, Pejovića, Strunje, Šarića, Landeke i Mihanovića a s nekoliko juniora. Sabljaka je spriječila ozljeda, Katanića je Sreten Ćuk pozvao u amatersku reprezentaciju, Dianežević, Landeka, Mihanović i ostali imali su obaveze prema školi..

Željko Majcen, trener Rakovca
Željko Majcen, trener Rakovca

Osim toga domaća momčad trenera Željka Majcena je vrlo ozbiljna i znala je je iskoristiti svoju prigodu. Igralo se po veoma hladnom, vjetrovitom vremenu a dvoboj je pratila i jaka kiša koja se u jednom trenutku pretvorila i u blagu susnježicu tako da su neki mlađi igrači teško podnosili nenormalne uvjete za igru.

 

Uz sve spomenuto, počelo je šokantno za četvrtoligaša iz Kurilovca. Ivica Grgoić pucao je u 7. minuti ne odveć opasno sa više od 30 metara ravno u mladog vratara gostiju Matiju Fabečića kojem se lopta iz ruku odsklizala iza leđa u mrežu i bilo je 1:0. Kada na drugoj strani svoje prilike nisu iskoristili Brajko i Pralas, domaći su se dodatno osokolili te zabili i drugi pogodak. Opet je Grgoić izmakao Udarnikovim stoperima i malo iskosa pogodio suprotni kut za 2:0.

Bitka se vodila za svaku loptu.

Početkom drugog poluvremena Udarnik je pritisnuo i izradio nekoliko prilika ali zabio nije. U jednoj situaciji domaći golman je tri puta intervenirao ali smanjenja rezultata nije bilo. U finišu utakmice domaći su zagospodarili terenom i redali prilike a u više situacija Fabečić se iskupio za prvi primljeni gol. Ipak u 73. minuti nije mogao ništa. Lopta je ubačena iz kornera, najviši u skoku bio je visoki Ivan Matić i glavom zakucao za končnih 3:0.

 

Kurilovčani nisu tragično primili poraz od vrlo dobrog petoligaša ali ostaje dojam da je olako propuštena prilika probiti se u pretkolo kupa na razini Hrvatske. U autobusu pri povratku u Kurilovec već se razgovaralo o prvenstvenom dvoboju doma kontra Savskog Marofa. Igra se u subotu od 17.30 na SRC Kurilovec.

nog_Detalj s kup utakmice u Rakovcu.JPG

RAKOVEC – UDARNIK: 3 – 0
RAKOVEC Igralište Rakovca. Gledatelja 50. Sudac: Pajvot. Pomoćnici: Gordana Katušić (Gradec) i Hendak (Tučenik). Delegat: Nikola Galešić (Vrbovec)

 
STRIJELCI: 1:0-Grgoić (7), 2:0-Grgoić (37), 3:0-Matić (73).
 
RAKOVEC: Jandriš, Tomić, Kelečić, Pajsar, Novoselec (od 74. Kobaš), Baček, Čosić (od 81.Krvarić), Grgoić, Horvatić, Colarić, Matić.
TRENER: Željko Majcen
 
UDARNIK: Fabečić, Šestok (od 46. Lučić), Paradžik, Radoš, Gršić, Kelihar, Dedić, Matanović (od 61. Zlodi), Rus, Brajko, Pralas.
TRENER: Dinko Livada
 
IGRAČ UTAKMICE: Ivica Grgoić