Prijava

Vaša prijava

Univerzalna sportska škola: Cilj je da djecu udaljimo od računala i mobitela te da budu zdravi ljudi


Uključivanje što većeg broja najmlađih učenika u sportske aktivnosti i stvaranje navike svakodnevnog tjelesnog vježbanja cilj je Univerzalne sportske škole koja se provodi u 20 osnovnih škola diljem Zagrebačke županije za djecu od prvih do četvrtih razreda. U Velikoj Gorici je danas održan 4. festival Univerzalne sportske škole u organizaciji Županijskog školskog športskog saveza. Školarci su u Gradskoj sportskoj dvorani vježbali u različitim disciplinama. Svoje sportske vještine pokazalo je 220 učenika.

 

4. festival Univerzalne sportske škole

 

„Smisao univerzalne sportske škole je da djecu udaljimo od računala i mobitela, zato počinjemo od najmanjeg školskog uzrasta. Mi ih animiramo po dva sata tjedno u školi, kako bi vidjeli da se ne treba imati ne znam kakve fizičke predispozicije za bavljenje sportom već da svatko može vježbati“, kaže ravnatelj Osnovne škole Ščitarjevo Mario Ivić.

 

4. festival Univerzalne sportske škole

 

„Mnogo truda i vremena ulažemo u sve novine koje su vezane uz zdravlje i dobrobit djece pa smo tako prihvatili i ovaj program. Festival se pokazao vrlo dobrom idejom, djeca se druže, stječu nova prijateljstva, ali i zdrave navike, čime stvaraju preduvjete da budu zdravi ljudi“, dodala je Ivančica Valek, voditeljica programa Univerzalne sportske škole iz Svetog Ivana Zeline.

 

Galerija fotografija: