Prijava

Vaša prijava

Turopoljac srušio Rugvicu


Derbi u Kučama za nogometne sladokusce jer igralo se na razini mnogo jačeg ranga od 1. županijske lige. Gosti su stigli kao lider prvenstva i lagani favorit što su u dijelovima utakmice i opravdali. U 10. minuti Kriste je iz dobre situacije pucao iznad grede i time simbolično započeo svoju seriju velikih promašaja.

Turopoljac-Rugvica 01.05 (3)

 

Četiri minute kasnije opasan je bio i Kuninec a vratar domaćih korpulentni Mario Zagorac je paradom skrenuo loptu iz lijevog donjeg kuta u korner. U 20. minuti potez za notes i pljesak. Odličan sudac Dejan Budić iz Vrbovca nakon odbijene lopte van igrališta pokazao je vratarovu loptu (za Rugvicu) a gostujući Josip Barišić reklamirao je arbitru i priznao korner za domaće. Svaka čast mladiću! U 22. minuti Kučani su poveli 1:0. Lijevo je probio Petar Milatović i prekrasno desno uposlio Filipa Mateka koji snažnim udarcem pogađa po skliskoj travi (gotovo čitavo vrijeme sipila je kiša) suprotni kut i takozvanu malu mrežicu. Matek je imao zicer četiri minute potom ali nije bio precizan a u 31. minuti morao je iz igre zbog ozljede. Na odmor se otišlo minimalnom prednošću Turopoljca.

Turopoljac-Rugvica 01.05 (6)

 

U nastavku u 48. minuti Tomislav Jakovljević iz slobodnjaka uzdrmao je gredu a iz kontre Rugvica je izjednačila na 1:1. Dubravko Kriste pobjegao je čuvarima (izgledalo je kao zaleđe ali prvi pomoćni Krunoslav Cvetnić nije vidio tako) i uposlio Franju Majića a mreža domaćih se zatresla nakon efektnog poentiranja. Počeli su tada teški trenuci za Turopoljac a vratar Zagorac u dvije situacije spašavao je maestralno Kučane od vodstve Rugvice.

 

Imao je i Kriste zicer nad zicerima i još nekoliko dobrih situacija za postizanje gola a kada se ne zabije stiže kazna a to je nepisano pravilo! U 77. minuti Petar Nikolić lijepo je desno izbacio u for imenjaka Milatovića koji ljevicom para mrežu za ekstazu i veselje Kučana na igralištu i gledalištu. Pobjedu je pred sam kraj osigurao Tomislav Novosel Ribek majstorskim pogotkom i veliko slavlje domaćih moglo je započeti.

Slavlje igrača Turopoljca počelo je odmah nakon posljednje zvižduka suca Budića
Slavlje igrača Turopoljca počelo je odmah nakon posljednje zvižduka suca Budića

Za igru, zalaganje i sportsko ponašanje Kučanima šešir do poda. Igrači Turopoljca ispraćeni su pod tuševe frenetičnim pljeskom svojih drukera a kuriozitet je da momčad Turopoljca nije vodio trener Vlado Horvat koji je neodgodivo morao na put. Na klupi su ga mijenjali Drago Jakovljeić Gec i Stjepan Trputec Števa a telefonska linija bila je stalno otvorena. Neki su u šali zborili da bi se Horvat morao zabrinuti za svoj posao.

 

TUROPOLJAC – RUGVICA: 3 – 1
KUČE Igralište Turopoljaca na Knejama. Gledatelja 60. Sudac: Dejan Budić (Vrbovec). Pomoćnici: Krunoslav Cvetnić i Karlo Cvetko (oba iz Svetog Ivana Zeline). Delegat: Stjepan Petrac.

STRIJELCI: 1:0-Matek (22), 1:1-Majić (49), 2:1-Milatović (77), 3:1-T. Novosel (88).

TUROPOLJAC: Zagorac, Starčević, Fabijančić, Hajduk, Šanović (od 55. Komić), T. Jakovljević, Nikolić, J. Dolibašić, Milatovič (od 90. A. Dolibašić), Matek (od 31. Gjurašin), T. Novosel (od 89. Klasnić).
TRENER: Vlado Horvat

 

RUGVICA: Ištvanić, Mujičić, Barišić, Fišter, Krapec, Rajić, Kuninec, Rašić, Smolko (od 64. Stipić), Majić, Kriste.
TRENER: Matej Golubić

IGRAČ UTAKMICE: Petar Milatović