Prijava

Vaša prijava

Praznik mažoret plesa u Sisku


Pod okriljem Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT – predsjednica Milosava Katić) Plesna udruga Dijamant-Mažoretkinje Grada Siska organizirala je i bila domaćin 3.državnog prvenstva HUMT-a, u Sportskoj dvorani Brezovica u Sisku, u subotu, 28. svibnja 2016. Sudjelovalo je blizu 350 mažoretkinja iz 17 klubova iz slijedećih gradova i mjesta: Opatije, Poreča, Pazina, Žminja, Crikvenice, Roča, Viškova, Trilja, Sv. Ivana Zeline, Budinšćine, Dubrovčana, Beleca, Martinske Vesi, Graberja Ivanečkog, Brdovca, Zagreba, Velike Mlake i Siska. Izvedeno je ukupno 146 koreografija u tri uzrasna doba (kadetkinje, juniorke i seniorke) sa različitim rekvizitima ( štap, pom-pon i zastava). Novitet natjecanja bilo je izvođenje plesa na dvije arene (stage), ne istovremeno, naravno. Zbog toga je bilo angažirano 12 licenciranih (nacionalnih i internacionalnih) sudaca: po 4 za svaku arenu (12mx12m) i 4 za tehničku obradu podataka. Takav način izvođenja koreografija ubrzao je ritam prvenstva, satnica je maksimalno poštovana i sve je okončano u predviđenom roku.

 

Prvenstvo je otvorila gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, a funkciju glavnog operativca obnašala je Barbara Čorak, predsjednica Plesne udruge Dijamant. Delegat prvenstva bio je Vlado Palac, predsjednik Europske asocijacije mažoret timova ( EMTA – European Majorette Teams Association). Kroz program su vodile Katarina Pomoravec i Patricija Ivoš. Velemajstor za tehniku i razglas bio je, besprijekorno i bez puno priče, nezaobilazni Flekica.

 

Kup Hrvatske Opatiji i Sisku
Mažorekinje Grada Opatije bile su, prema očekivanju, najuspješniji seniorski tim prvenstva te im je pored velikog broja medalja i pehara, uručen i pehar osvojen za Kup Hrvatske. Juniorke Plesne udruge Dijamant bile su najbolje u svojoj konkurenciji i njima je pripao pehar Kupa Hrvatske za juniorke. Odlično su plesale mažoretkinje Plesnog kluba Barbara (Velika Mlaka/Veliko Polje) i Plesne udruge Ritmokracija (Zagreb) te Mažoretkinje Grada Pazina i Mažoretkinje Dubrovčana. Pojedinačno su najbolji dojam ostavile Sara Gašparić iz Opatije u konkurenciji seniorki i Petra Rakovac (Pazinske mažoretkinje) kod juniorki.

 

Defile i Gala koncert
Po završetku natjecanja mažoretkinje su prodefilirale ulicama Grada Siska, a odredište im je bila Gradska tržnica gdje ih je dočekala direktorica Adelina Ivković, koja je i ustupila prostor Tržnice za Gala koncert. Bez natjecateljskog pritiska mažoretkinje su razigrano izvele svoje nagrađene koreografije i oduševile nazočnu publiku. Kako je u ovakvim prigodama uobičajeno, uručivane su spomen diplome i zahvalnice te izmjenjivani darovi. Druženje voditelja timova i trenerica potrajalo je skoro do ponoći.

galerija fotografija