Prijava

Vaša prijava

Turopoljska milja: Biciklima će razgledavati ljepote Turopolja


Nedavno osnovana biciklističko – avanturistička udruga VG Tur Team u subotu, 11.lipnja, organizira biciklijadu kojoj je, osim rekreacije, cilj pokazati i ljepote Turopolja. Upravo zbog dužine rute od 58 kilometara i njenog turističkog karaktera, biciklijada se zove ‘Turopoljska milja’.

 

“Cilj  je potaknuti što veći broj sudionika na aktivan život u biciklizmu, pogotovo u Zagrebačkoj županiji i u Turopolju, te privući ljude iz različitih dijelova Hrvatske u prelijepo Turopolje. Sudionicima ćemo prezentirati jedan mali dio iz bogate povijesti Turopolja, kao i jedan dio ljepote koju pruža ovaj kraj”, rekao je tajnik Udruge VG Tur Team Vladimir Bokšić.

 

milja

‘Turopoljska milja’ kreće u 10 sati, a okupljanje u 8,30 sati ispred Caffe bara ‘Bambus’ u Pleškoj ulici 38. Prvo stajalište je Ščitarjevo gdje će biciklisti razgledati Andautoniju, etno kuću Ščitarjevo i crkvu Svetog Martina. Od tamo nastavljaju prema Ribnjaku Petko i Turopolju gdje će ih ugostiti lokalno dobrovoljno vatrogasno društvo. Zadnje stajalište je Spomenik 153. brigade Hrvatske vojske od kuda slijedi povratak do Caffe bara ‘Bambus’.

 

Kotizacija od 20 kuna naplaćuje se za starije za 16 godina, a za mlađe je sudjelovanje besplatno, ali obavezna je kaciga i pratnja starije osobe.

 

Za sve sudionike biciklijade ‘Turopoljska milja’ organizatori su osigurali osvježenje na svim stajalištima, a na samom kraju manifestacije svi će moći uživati u domaćem gulašu od divljači. Udruga VG Tur Team osigurala je velik broj nagrada čiji će se dobitnici saznati izvlačenjem na kraju manifestacije.

 


Velimir Šandor putuje u Rio

Državna Smotra „LiDraNo 2024.“, Vinkovci, 24. - 26. 4. 2024.