Prijava

Vaša prijava

Plesni klub Megablast morskim koreografijama pozdravio dolazeće ljeto


”Ljetnom produkcijom 2016” od 26 koreografija Plesni klub Megablast najavio je ovogodišnje ljeto sinoć u dvorani Srednjih škola. Stotine mladih plesača iz Velike Gorice, Novog Zagreba i Dubrave u dvosatnom programu preplavilo je plesnu pozornicu, svoje plesno umijeće pokazale su slijedeće skupine: mlađe i starije predškolske grupe, mlađe i starije školske grupe, školske grupe, kadeti, juniori i seniori. Atraktivne koreografije su svojim nazivima pozivale na more i njegove obale: Kupači, Igre na plaži, Mornari, Koralji, Morska pjena, Sirene, Igra pod morem, Plava laguna, Pirati, Rajski vrt…

 

U poznatom Megablastovom stilu koreografije su se nastavljale jedna na drugu, nije bilo praznog hoda, redoslijed je bio hijerarhijski, od najmlađih do najstarijih. Smjenjivali su se show dance, break dance, hip hop, jazz dance. Ritam se pojačavao kako se program bližio kraju, a kulminirao je u posljednje dvije koreografije: ”Pismo pišem” – show dance velikogoričkih juniorki (voditeljica Mateja Mrmić) i ”Women” – jazz dance velikogoričkih seniorki (voditeljica Ana Vesel Križaj). Za odlične nastupe plesačica i plesača zaslužne su njihove voditeljice odnosno voditelji: Ana Tihi, Jelena Škarec, Maja Borozan, Dora Stepušin, Jelena Antonija Mučnjak, Jelena Pejčinović, Mateja Mrmić, Ana Vesel Križaj, Megablastov boss Gordan Križaj te Ivan Novogradec i Mariano Mazarekić.

 

Završnu točku svojih nastupa Megablast naziva ‘defile’, ali to nije klasični kružni mimohod sudionika po dvorani, nego nešto puno žešće. Na plesnom podiju se okupe svi izvođači, tenzije se podižu nabrajanjem Megablastovih uspjeha na posljednjim natjecanjima što je popraćeno frenetičnim aplauzima. Specijalno izabrana ‘defile’ glazba dovodi plesni auditorij u svojevrsni trans, koji se prenosi na puno gledalište i dolazi do ”rezonance” između plesača i gledatelja. To treba uživo doživjeti da bi se razumjela neodoljiva privlačnost Megablasta. Zbog svega toga magija Megablasta je jedinstvena i ona ga čini najtrofejnim plesnim klubom na našim i susjednim prostorima.

 

galerija fotografija