Prijava

Vaša prijava

Sjajni Milatović odlučio derbi i onda isključen


Turopoljac je u derbiju protiv najbližeg susjeda i izravnog konkurenta za treće mjesto u konačnom poretku iznenađujuće lako došao do pobjede. Iako je Jelačić u uvodnim minutama djelovao ozbiljnije, sve je odlučeno u korist domaće momčadi u prvih dvadeset minuta utakmice zahvaljujući sjajnom Petru Milatoviću, koji je bio dvostruki strijelac i asistirao je za druga dva pogotka.

Turopoljac-Ban Jelačić (V) (9)
Igrač utakmice Petar Milatović

Nakon pravog proloma oblaka i kiše koja je stala pred početak utakmice, uslijedio je pljusak golova u vratima Igora Ćorkovića. Započelo je u 7.minuti kada je Tomislav Novosel u prvom ozbiljnom napadu spasio jednu skoro izgubljenu loptu. Njegov ubačaj smirio je Milatović i pogodio suprotni kut za vodstvo. Dvije minute kasnije Milatović izvodi korner s desne strane kratko do Josipa Dolibašića, ovaj mu vraća loptu za centaršut na peterac. Najbrži je bio Dario Guduraš i trzajem glave pogađa donji kut na krivoj nozi uhvaćenog Ćorkovića – 2:0. Igrači Jelačića djeluju obezglavljeno, Milatović prolazi kroz njihove redove kao da igra protiv uplašenih kadeta. U 17. minuti Milatović kao vihor prolazi lijevom stranom i oštro ubacuje na peterac gdje je Novosel za korak brži od Stipe Horvata i zakucava loptu iznad glave Ćorkovića za 3:0. Ubrzo iza toga Marko Hmelina nespretno štopa visoku loptu, Novosel odmah gura u for Milatovića koji projektilom s 18 metara pogađa rašlje! Eurogol za nestvarnih 4:0 unutar 13 minuta.

Turopoljac-Ban Jelačić (V) (14)

Do odlaska na odmor Mario Zagorac je s dvije sjajne obrane u 26. (udarac Damira Matkovića skrenuo je u korner) i 34. (obranio je volej Zvonimra Matušina iz blizine) spasio vrata domaćih. Nakon ubačaja iz kuta Horvat je u 35. udarcem glave zalijepio loptu za gredu iznad Zagorca.

 

Ulaskom Nike Antunovića sastav iz Vukovine odlučio je sve staviti u napad i pokušati smanjiti štetu. U 48. gosti su izveli dva vezana kornera i Vedran Kovačević je iz gužve smanjio na 4:1. Do polovice drugog poluvremena Jelačić je napadao po bokovima, Turopoljac se branio svim snagama, čak je i Milatović ubačaje iz kuta i s krila otklanjao kao izučeni stoper. A, onda isključenje najboljeg igrača utakmice!? Sudac mu je u samo dvije minute dodijelio dva žuta kartona, prvi za odugovlačenje, drugi za nesmotren start. Mirno je napustio teren, nije rekao niti jednu riječ. Treba ipak kazati, da se sudac držao ovog kriterija tijekom utakmice, onda bi bar još dva igrača napustila teren prije kraja susreta.

 

1.ŽNL Istok – 30. kolo
NK Turopoljac – NK Ban Jelačić 4:1 (4:0)
Kuče. Igralište Turopoljca. Gledatelja 70. Nedjelja, 05.06.2016., 17:30 sati. Sudac: Ivan Čužić. Pomoćnici: Petar Bilić i Davor Merkaš (svi Velika Gorica). Delegat: Zoran Smrekar (Zagreb).

 

Strijelci: 1:0 – Milatović (7), 2:0 – Guduraš (9), 3:0 – Novosel (17), 4:0 – Milatović (20), 4:1 – Kovačević (48).

 

TUROPOLJAC: Mario Zagorac, Tomislav Jakovljević (cap.), Matija Fabijančić, Josip Dolibašić, Tomislav Novosel, Ivan Gjurašin, Petar Milatović, Filip Hajduk, Mislav Starčević, Dario Guduraš, Nikola Šanović (od 78. Dario Klasnić). Trener: Vlado Horvat.

 

BAN JELAČIĆ: Igor Ćorković, Marko Hmelina (od 22. Josip Vuksan), Vedran Kovačević, Boris Eterović, Ivan Dumbović, Josip Matejčić (od 46. Niko Antunović), Zvonimir Matušin, Ivan Sokić, Damir Matković, Stipe Horvat, Mateo Nikić. Trener: Emil Družić.

Crveni karton: Petar Milatović (68., dva žuta).

 

Igrač utakmice: Petar Milatović.

galerija fotografija