Prijava

Vaša prijava

FOTO Orkestar Bobana Markovića podigao Goričane na noge


Svjetski poznati Orkestar Bobana Markovića otvorio je jubilarni 10. Velikogorički brass festival. Prvi puta festival je na otvorenom, prvi put na programu je i romska glazba, a upravo se ta kombinacija pokazala dobitnom.

 

Orkestar Bobana Markovića, po meni je najbolji orkestar ovog žanra, dakle romske glazbe, na svijetu. Gostovali su na svim kontinentima i na brojnim glazbenim festivalima. Mislim da je doprinijelo ovom odazivu publike i što smo izašli van po prvi puta na Brass festivalu i nadam se da će se to nastaviti. Osjećaj je fantastičan jer mislim da je jako teško održavati energiju 10 godina, ali kad publika ovako pjeva na koncertu onda mislim da se stvarno sve isplatilo”, kaže Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj Velikogoričkog brass festivala.

 

“Uz našu muziku moraš zaplesati. Ova publika je zaplesala i to me nije nešto začudilo, ali klinci koji su se popeli nama na pozornicu koji su nam toliko snage dali i koji su produžili naš nastup sigurno za pola sata, a možda i jače su nešto što nikada neću zaboraviti. Toliko mi je drago da sam bio ovdje da nemam ni riječi kojima bih to objasnio”, rekao je Boban Marković.

 

Prvi nastup pred goričkom publikom Boban Marković i njegov orkestar, kažu, ostat će im u lijepom sjećanju. Publika je bila odlična, a iako su nastupali diljem svijeta, prvi put im se dogodilo da se djeca popnu na pozornicu i postanu dio spektakla.

 

Galerija fotografija

 


I sutra HEP isključuje struju