Prijava

Vaša prijava

Koncertom KUD-a Dučec okončani Dani Sv. Vida u Mraclinu


Sedmodnevna manifestacija Dani svetog Vida okončana je sinoć završnim koncertom KUD-a Dučec u Društvenom domu u Mraclinu. U uvodnom govoru naglašeno je kako je ovo jedanaesto izdanje Vidovih dana zorno pokazalo da su ova događanja tijekom jednog tjedna postali tradicija i zaštitni znak ne samo Mraclina nego i cijelog Turopolja. Uslijedile su zahvale stalnim sponzorima kao i mraclinskim udrugama (DVD Mraclin, NK Mraclin, tamburaški sastavi) te pojedincima koji podupiru svojevrsni ”mraclinski izlog u svijet”. Naravno, posebna zahvala upućena je KUD-u Dučec i predsjedniku Vjekoslavu Kovačiću (jedan od glavnih inicijatora pokretanja Vidovih dana), te predsjednici Mjesnog odbora Mraclin Sandri Crnić.

 

KUD Dučec je u završnom koncertu pred prepunom dvoranom (i balkon je bio popunjen) predstavio sve svoje skupine s pripadajućim koreografijama: Mlađa folklorna skupina (Lepo naše Turopolje), Srednja folklorna skupina (Pjesme i plesovi Međimurja), Vokalno instrumentalni set u izvedbi Tamburaškog orkestra i vokalne skupine (Molski bećarac i Široki rukavi), Starija folklorna skupina (Bunjevački plesovi), Tamburaški orkestar KUD-a Dučec (Prigorski intermezzo) i Starija folklorna skupina (Lepa Mara kolo vodi). Voditelji folkloraša su Dorijana Crnić Vlahovac i Dejan Pilatuš, voditelj vokalne skupine je Antun Kottek, a voditelj tamburaša Željko Kravščan.

 

Gost koncerta bilo je Kulturno umjetničko društvo Nova Zora iz Donje Lomnice, a u petnaestminutnom programu predstavili su koreografiju ”Lomnički svati”. Nakon koncerta druženje sudionika koncerta nastavljeno je uz prigodni domjenak.

 

galerija fotografija