Prijava

Vaša prijava

Flegar se prošetao kroz turnir do uvjerljivog trijumfa


Malonogometni turnir ‘Kosnica Open – Ne zaboravimo’ odigran je jučer na novom asfaltnom igralištu u Kosnici i tako je ponovno oživljen prije četiri godine prekinuti 20-godišnji turnirski niz ”Da se ne zaboravi”. Sudjelovalo je samo 8 momčadi podijeljene u dvije skupine, utakmice su igrane u trajanju 2×12 minuta. Svi polufinalisti nagrađeni su peharima, tri prvoplasirane momčadi su dobili i novčane nagrade, a četveroplasirana momčad je uz pehar dobila i službenu loptu turnira. Pobjednik je osvojio i veliki prijelazni pehar koji je sponzorirao ”VGdanas”, a uručio ga je novinar Igor Đuran. Najbolji vratar odnosno igrač nagrađeni su statuama nogometaša i prigodnim darovima. Posebnu nagradu osvojio je Ivan Đurašin (pionir) pobjednik u pucanju kaznenih udaraca na male golove. Njemu je uručen poklon paket – dvodnevni boravak za dvije osobe u toplicama Terme ”Paradiso” u Sloveniji. Prigodne darove dobila su i dva prvoplasirana para na turniru belota.

MNT Ne zaboravimo (15)

Turnir je uvjerljivo osvojila momčad SC Flegar TePe čiji sastav čine igrači koji su u ulaznim veteranskim godinama, a neki imaju i poneku godinu više. Međutim, iskusnim nogometašima to nije smetalo da u polufinalu odnosno finalnom obračunu pokažu ljepotu i atraktivnost malonogometnog nadmetanja. U završnici Beton se dobro držao sve do prvog pogotka, ali se posve rasuo kada se Karlo Stojić driblinzima ušetao u suparnička vrata i povećao vodstvo.

 

Organizator turnira bilo je nedavno osnovano Društvo za športsku rekreaciju Kosnica s predsjednikom Goranom Miličevićem. Glavni operativac je ipak bio Milan Nesvanulica (sa svojom uigranom ekipom), koji je već desetljeće organizator i renomiranog malonogometnog turnira Kocka u Zagrebu.

 

MNT Ne zaboravimo (2)

Finale: SC Flegar TePe – PerMiG Beton 4:1 (Stojić 2, Popović, Jovanovski / Posavec).
SC Flegar TePe: Željko Bašić, Rifat Abaz, Žarko Popović, Siniša Ferenček, Donald Suvajac, Igor Krpačić, Karlo Stojić, Goran Perić, Zoran Jovanovski.
Poredak: 1. SC Flegar TePe, 2. PerMiG Beton, 3. MNK Peliks, 4. CB Cattus.
Najbolji igrač: Siniša Ferenček (SC Flegar TePe). Najbolji vratar: Nikola Oreški (MNK Peliks).

 

galerija fotografija


Modelarska liga, državna razina natjecanja