Prijava

Vaša prijava

Marta Trgovac ponovo pokazala šahovski talent


Na pojedinačnom šahovskom državnom natjecanju u kategoriji do 11 godina, devetogodišnja Marta Trgovac iz Šahovskog kluba Polet Buševec osvojila je visoko drugo mjesto. Iako je ovo sjajan rezultat za našu talentiranu šahisticu, njezina majka Sunčica otkriva nam kako je Marti u Trogiru za dlaku izmaklo zlato.

 

„Marta je bila korak do zlata. Osvojila je samo pola boda manje od pobjednice Eme Bevande. Dakle, igrali su devet partija, od čega je Ema osvojila osam, a Marta sedam i pol bodova“, kazala nam je Sunčica Trgovac.

 

Marta Trgovac
Marta Trgovac, na slici desno

Marta nam je i pojasnila što bi učinila da vrijeme može vratiti natrag. Do prvog mjesta odveo bi ju samo jedan drugačiji potez.

 

„Maknula sam topa sa zadnjeg reda i onda mi je suparnica dala mat. Svjesna sam, međutim, da sam postigla odličan rezultat. Ove godine očekuju me ekipna natjecanja na kojima očekujem da ćemo se visoko plasirati“, ispričala nam je Marta Trgovac, inače odlična učenica Područne škole Buševec.

 

„Završila sam treći razred s odličnim uspjehom. Uz dobru organizaciju, treninzi i škola mogu se dobro uskladiti. To mi nije teško jer se sa šahom u životu želim baviti profesionalno“, dodala je Marta.