Prijava

Vaša prijava

Berislav Devčić brončani na Prvenstvu Hrvatske u brzom hodanju na 50 kilometara


Član Maraton kluba Velika Gorica Berislav Devčić osvojio je brončanu medalju na 1. Prvenstvu Hrvatske u brzom hodanju u disciplini brzo hodanje na 50 kilometara.

 

“Berislav Devčić koji svake godine donese po par medalja sa natjecanja ovim nastupom donio je u klub povijesnu medalju. Za razliku od maratona, koji privlači vrlo velik broj aktivnih sportaša i rekreativaca, atletsko hodanje na dugim distancama specifično je jer ozbiljan nastup zahtijeva dugotrajno vježbanje tehnike kako bi se zadovoljila pravila kontakta s podlogom i ispruženog koljena u prvoj fazi koraka”, objasnio je tajnik Maraton kluba Velika Gorica Krunoslav Hrnjak.

 

Zbog velikih organizacijskih zahtjeva i troškova ovo državno prvenstvo održano je u okviru austrijskog prvenstva, na pješačko-biciklističkoj stazi koja uzduž rijeke Piesting spaja naselja Waldegg i Oed, u blizini Bečkog Novigrada.

 

“Iako nije bilo većih nagiba i podloga je bila solidne kvalitete, uvjete je znatno otežala temperatura koja je tijekom cijele utrke bila iznad 25 stupnjeva, što je vrlo nepovoljno za hodanje”, rekao je Hrnjak.