Prijava

Vaša prijava

Perica Vidak voditi će drugu momčad Gorice a odbio Hajduk


U drugoligašu Gorici odlučili su oformiti drugu momčad koja će se od jeseni natjecati u Jedinstvenoj županijskoj ligi koja je peti rang a imat će 17 klubova. Za trenera je određen 26-godišnji Perica Vidak koji će ujedno biti i voditelj škole nogometa drugoligaša iz Velike Gorice.

Perica Vidak trener druge momčadi drugoligaša Gorice

Podsjetimo, Vidak je u mlađim danima igrao za Radnik i Dinamo a kao senior za Goricu, Udarnik, Polet (Buševec) i Mraclin. Kao trener školovao se i stjecao iskustvo u školi nogometa Gorice s kojom je minule sezone napravio odličan rezultat s juniorima. U kup natjecanju na razini Hrvatske izborio je polufinale a juniori su nakon tijesnog poraza ispali tek od kasnijeg pobjednika Hypo limaća iz Osijeka. Imalo je to odjeka čitavom lijepom našom i ne čudi da je stigla ponuda Hajduka za posao u školi nogometa velikana iz Splita.

damir_milanovic(1)
Damir Milanović

U četvrtak ujutro međutim, Vidak definitivno nije prihvatio primamljivu ponudu jer s Goricom planira na duže staze. “Startam sa seniorima u petak 15. srpnja od 8 sati a drugi trening je već isti dan u 19. Druga momčće se od izlaznih juniora (1998. godište) a priliku će dobiti i četvorica godinu mlađih a perspektivnih. Sa prvom momčadi Gorice već treniraju petorica naših mladića kojima je istekao juniorski staž a trener Damir Milinović će odrediti za koju će momčad kasnije igrati. Dogovoreno je također, da ću tijekom prvenstva moći računati na još i 2-3 iskusnija igrača koje će spram određenih situacija određivati šef struke seniorske momčadi” – otkrio je Vidak i pojasni smisao oformljenja druge momčadi.

cvetko_damir(1)
Damir Cvetko

“Gorica u svim segmentima djelovanja ide uzlaznom putanjom pa tako želimo imati pod kontrolom i naše mladiće u najosjetljivijoj fazi razvoja, u prelazu na seniorski nogomet. Osobno sam si postavio i imperativ određenih rezultata ali još je rano konkretno ih isticati. Moram istaknuti da će mi pomoćnik kao treneru biti iskusni Damir Milanović koji će paralelno igrati za Udarnik a u tehničkim poslovima pomagati će nam prije prvoligaški igrač Radnika Damir Cvetko Cec. Dogovorili smo već kontrolne utakmice kontra Zeline (6.8.), 13. i 14.kolovoza igramo na našem juniorskom turniru “Alpas cup Turopolje 2016″ gdje smo u skupini sa Rijekom i Bravom iz Slovenije. Dinamo Hidrel je na rasporedu 17. a Polet Buševec 20. kolovoza a još tražimo suparnike za srpanj što ide teže jer adekvatni klubovi još ne treniraju. Možda će nas testirati i naša prva momčad ali to će odlučiti šef Damir Milinović” – zakljućio je Perica Vidak.