Prijava

Vaša prijava

Ante Džaja vjeruje da Udarnik ima kvalitetu za 3. HNL


Udarnikove pripreme i test utakmice su prošlost jer u subotu starta prvenstvo Međužupanijske lige središte (četvrti rang našeg nogometa) kada u 1. kolu u Kurilovec stiže Moslavina iz Kutine (igra se od 17.30). Momčad novog trenera Borisa Perkovića odigrala je čak 11 pripremnih utakmica: Gorica 1:3, Vinogradar 2:2, HAŠK 1:0, juniori Lokomotive 1:1, Samobor 0:2, Špansko 1:2, Vrapče 3:1, Trnje 2:1, Kustošija 3:5, Dubrava 0:2 i Jamnica 2:1. U strijelce su se upisali: Kristijan Brčić (4 puta), Ante Džaja (3), Goran Petković (3), Josip Grdenić (2), Ivan Matanović, Ante Radoš, Dražen Ladović i Vjekoslav Lučić (u tijeku priprema otišao u Turopoljac). Svi suparnici Udarnika osim juniora Lokomotive, Španskog (isti rang) i nižerangirane Jamnice bili su jače rangirani trećeligaši i drugoligaš Gorica.

 

 

Ante Džaja (5)
Ante Džaja

Zbog spomenute činjenice rezultati nisu pravo mjerilo za procjenu mogućnosti Udarnika u prvenstvu, uostalom jedno su pripremni a drugo prvenstveni okršaji. Uz Damira Milanovića i Domagoja Kranjčeca, najiskusniji i ponajbolji u redovima momčadi iz Kurilovca je vezist Ante Džaja koji komentira pripreme i najavljuje start prvenstva.

 

“Vjerujem da potpuno spremni ulazimo u prvenstvo. Novi strateg Udarnika Boris Perković ćnosti ambicioznog Udarnika. Kurilovčani su kroz angažman također novog sportskog direktora Darka Janječića doveli čak devetoricu novih igrača pojačanja: Kranjčeca, Milanovića, Ladovića, Brčića, Petkovića, Kelavu, Zagorca, Grdenića i moju malenkost i potrebno je vrijeme za koheziju i međusobnu uigranost sa talentiranim mladićima starosjediocima. Ima tu još prostora za nadogradnju šče taktičkih finesa, automatizma u linijama kretanja, realizacije, ispravku individualnih pogrešaka. Ako uzmemo u obzir da smo mi amateri koji rade, školuju se ili imaju druge važne osobne životne obaveze, mislim da smo pripreme uspjeli odraditi kako treba i da smo spremni ući u bitke za jednu od prve dvije pozicije u redoslijedu koje vode u 3. HNL” – uvodno je kazao Džaja, plemeniti i iskusni (31 godina) zadnji vezni koji u paru sa Damirom Milanovićem čini najjaču Udarnikovu liniju u vjerojatnoj formaciji 4-2-3-1. Ante ipak ne podcjenjuje Međužupanijsku ligi središte.

 

Ante Džaja (4)

 

“Ima tu vrlo kvalitetnih suparnika kao Špansko, Karlovac, Libertas, Zelina, Mladost Zabok pa i Moslavima iz Kutine koja nam stiže u subotu. U drugom kolu dolazi nam i Zelina pa već nakon toga znati će se više ali prvenstvo je dugačko i bit će potreban kontinuitet uspješnosti da bi ostvarili željeno. Neće biti lako. Udarnik u kadru ima 22 igrača, uz gore spomenute za momčad konkuriraju još i Feljan, Strunje, Kelihar, Radoš, Landeka, Brajko, Paradžik, Pralas, Mihanović, Šarić, Matanović, Zlodi i Koritnik i svaki ććeligaško društvo” – oprezan je Đžaja koji je još neoženjen (na znanje Turopoljkama) a najbliža obitelj su mu majka Dragica, otac Josip i sestra Lidija.

Ante Džaja (1)

 

Radi nogometni majstor Ante na SRC Jarunu, voli mali nogomet i Barcelonu (pa i zbog spomenutog je izabran za sugovornika), uzori su mu Robi Prosinečki i Zvone Boban (svaka čast)…Istaknuo je Džaja još nešto.

Ante Džaja (7)

 

“Udarnik je prerastao četvrti rang organizacijski, infrastrukturom, kvalitetom momčadi i još nekim drugim detaljima. Za primjer, u subotu nakon posljednje pripremne utakmice u Pisarovini kontra Jamnice (2:1 za Udarnik), Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Filipom Gabelicom organizirala je popodnevno druženje na idiličnoj obali Mrežnice na jednom privatnom posjedu. Bilo je prekrasno uz pjesmu i gitaru te roštilj (ispekla je legendarna Udarnikova i Bašina gospođa Katica i kolače). Igrači, stručni stožer i Uprava dodatno su se zbližili u cilju još veće harmonije u zajedničkom djelovanju. Vjerujem da dijelim mišljenje i ostalih suigrača da moramo uložiti maksimum da opravdamo povjerenje Kurilovčana i da ih razveselimo ulaskom u 3. HNL” – zaključio je Ante Džaja. Poželimo i mi sretno i uspješno za Udarnik.