Prijava

Vaša prijava

Ivo Berković se vratio igranju nogometa i Turopoljcu


Vijest će sigurno biti intrigantna mnogim ljubiteljima nogometa ne samo u Velikoj Gorici i Turopolju. Ivo Berković, koji je proživio 36 ljeta, odlučio je opet zaigrati veliki seniorski noggomet! Da majstor ostaje majstor pokazao je ljetos igrajući malonogometnu ligu Turopolja i Posavine ali još i na nekim turnirima gdje su Kučani osvajali sve moguće.

 

franjo-i-ivo-berkovic-vladimir-cigetic-tihomir-i-drago-jakovljevic
Franjo i Ivo Berković, Vladimir Cigetić, Tihomir i Drago Jakovljević.

 

Predstavnik Cityportala obišao je u utorak 6. rujna u večernjim satima nogometni dom Turopoljca na Knejama i dobio službenu potvrdu gore napisanog. Sat prije zakazanog treninga okupili su se članovi Uprave kluba na radnoj akciji pa se pojavio i legendarni Bera.

 

“U Turopoljac su se ranije već vratili domaći dečki Pero Milatović, Igor Hajduk, Vjeko Lučić, Branimir Bušić i još neki, a vidjevši kako kvalitetno igraju, uz spoznaju da bi i ja mogao pomoći, odlučio sam vratiti se igranju za Turopoljac. Okupila se uglavnom samo domaća škvadra kakve nema ni jedan klub u Turopolju i zadovoljstvo je tim veće. Idemo se loptati i uživati te čekati brzi povratak i našeg Mislava Čunčića iz trećeligaša Zagorca iz Krapine” –  kazao je u svom mangupskom stilu Ivo Berković.

ivo-berkovic-se-vratio-nogometu-i-turopoljcu
Ivo Berković

Za one koji ne znaju Bera je igrač kakvih danas ima vrlo malo. On loptu miluje na poseban plemenit ali i boemski te fakinski način ponog vica u stilu recimo Zvone Bobana ili Robija Prosinečkog. Igrao je Bera ranije za Hrvatski dragovoljac u 1. HNL, Croatiju Sesvete u 2. HNL, velikogorički Radnik, Polet iz Buševca, španao u Austriji…

 

U Kuče međutim nismo došli samo zbog Ive Berkovića. Turopoljac je izvrsno startao u prvenstvo 1. županijske lige istok. Osvojeno je maksimalno mogućih 9 bodova uz gol razliku 12:1! Osim povratka u klub domaćih igrača, Turopoljac je pojačan domaćim kadrom i što se Uprave tiče. Domaći je Kučan i novi sportski direktor Franjo Berković (37), brat Ive Berkovića, koji je također bio vrsni napadač Radnika, Turopoljca, Poleta iz Buševca, Dinama Hidrela…

 

Turopoljac-Ban Jelačić (V) (7)

 

“U prvenstvo smo startali kako smo i željeli. Složili smo kvalitetnu domaću momčad od 22 igrača (samo je nekolicina iz bliže okolice) i zasada ide sve kako treba ali možemo mi još bolje. Čemu kriti, cilj je viša Jedinstvena županijska liga, iako to nije apsolutni imperativ. Upravu također u hodu kompletiramo domaćim ljudima. Predsjednik ostaje Tihomir Jakovljević, dopredsjednici Stjepan Trputec i Dragan Jakovljević Gec (brat predsjednika i otac kapetana momčadi Tomislava), tajnik Ante Dolibašić (igrač), blagajnik Tomislav Fabijančić, članovi Vladimir Cigetić, Nenad Lučić (otac novog igrača Vjeke), Dragomir Banić i Franjo Berković. U omladinskom pogonu imamo tri selekcije a tu se također pokušavamo dići stepenicu više. Treneri su zasada samo Danijel Petrović i Dejan Hajduk a koordinator Stjepan Trputec” – otkrio je za Cityportal novi sportski direktor Turopoljca Franjo Berković.