Prijava

Vaša prijava

FOTO Veliki doček za brončanog Velimira Šandora


Brončanog olimpijca Velimira Šanodra jučer su u Zračnoj luci Zagreb dočekali obitelj, prijatelji i mnoštvo navijača. Šandor se na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru natjecao u bacanju diska, a medalju je osvojio hicem od 18,24 metra.

 

“Najavljivao sam broncu i za njom sam išao. Znam da za to vrijedim, a potajno sam se nadao da mogu malo dalje baciti i da će biti srebro. Ali s ovim sam presretan. Prvo sam mislio da sam trebao i mogao bolje, ali u selu s 5.000 sportaša svi s ljubomorom gledaju moju medalju i tada sam si rekao kako trebam biti sretan i ponosan i početi trenirati za sjajniju medalju“, rekao je Velimir Šandor.

 

velimir-sandor-docek-6

 

Velimiru Šanodru i Zoranu Taliću, koji je u Riu osvojio srebrnu medalju u skoku u dalj, na medaljama su došli čestitati i gradonačelnici Dražen Barišić i Milan Bandić, dožupan Zagrebačke županije Rudolf Vujević, predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 

“Županija već pet godina ulaže u osobe s invaliditetom, a i ovom prilikom će pomoć svojim olimpijcima. Ovo je izuzetan dan za županijski sport, ali i za cijelu Hrvatsku. Nadam se da će se Šandor prvo dobro odmoriti, a onda ćemo mu organizirati i doček u Županiji”, rekao je dožupan Rudolf Vujević.

 

Za kraj, Šandor je rekao kako mu je ovo izuzetno vrijedno iskustvo i sada zna kako se treba pripremati za iduća natjecanja, na kojima će se sigurno boriti za zlato.

 

Galerija fotografija