Prijava

Vaša prijava

Pobjedom nad Zagrebom Gorica potvrdila ambicije za vrh


Gorica je danas na gradskom stadionu čekala lidera, momčad Zagreba, koja je u posljednjih nekoliko utakmica potvrdila visoke ambicije oko povratka u I HNL. Ali domaći nogometaši nisu tako mislili i već od samog početka krenuli su agresivno prema vratima Čondrića. Takva igra rezultirala je već u drugoj minuti munjevitom akcijom Serdarušića po lijevoj strani i centaršuta u sredinu gdje Dinko Matošević glavom gađa donji lijevi kut gostujućih vrata, ali siguran pogodak spasila je vratnica. Samo minutu kasnije sada sa suprotne strane stiže ubačaj od Tatara, Sedlaček lukavo prsima skreće loptu u bliži kut Zagrebovih vrata no Čondrić je na mjestu.

U 6. minuti ponovno Serdarušić ulazi sam u kazneni prostor s lijeve strane i kad se očekivao još korak i pogodak Serdarušić nesebično traži samog Tatara s desne strane, ali Zagrebova obrana spašava u posljednji čas. Gorica je još stvarala izgledne pozicije u 15., 19., 36. i 40. minuti, ali Zagreb je odolijevao stalnom pritisku Gorice, s time da je u 36. minuti u nekoliko pokušaja unutar iste akcije obrana Zagreba vrlo opasno živjela. U 30. minuti se ozlijedio kapetan Gorice Jančetić te svega tri minute kasnije morao napustiti igru, a nekoliko minuta prije kraja u jednom duelu na sredini terena Dinku Matoševiću je pukla metatarzalna kost stopala te je prevezen u traumu, a Matoševića je zamijenio Franić.

gorica-zagreb-32

 

Treneru Gorice Milinoviću su ove dvije prinudne izmjene pokvarile malo ritam, no zamjene (Maloku, Franić) su bile i više nego kvalitetne pa je Gorica i u nastavku imala priliku nadigravati se. Ipak iz prve poluprilike poveo je Zagreb. U 60. minuti Šehić je izbačen dugačkom loptom na polovicu Gorice, Kahlina je pogrešno procijenio dugačak put lopte i nepotrebno istrčao, a Šehić je rutinski prebacio Kahlinu za 0:1. Domaći se nisu predavali te su nakon primljenog gola u potpunosti prenijeli igru na polovicu Zagreba, a vrlo opasne situacije pred golom Zagreba u 69. i 70. minuti ipak nisu uspjele završiti pogotkom. U 76. minuti Serdarušić je odlično proigrao Peića na desnu stranu, a Pejić nesebično pronalazi Tatara na suprotnoj strani koji zaobilazi vratara Zagreba i poentira za izjednačenje. Gorica i dalje pritiska, a svega 5 minuta kasnije Maloku ulazi u kazneni prostor gdje je srušen na samom rubu, a sudac Lovrić odmah pokazuje na bijelu točku. Zagrebaši su protestirali ali uzalud, a Postonjski je bio siguran za nove bodove Gorice.

 

gorica-zagreb-26

 

Favbet II HNL 6. kolo

GORICA – ZAGREB 2:1 (0:0)

 

VELIKA GORICA – Gradski stadion. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Lovrić (Đakovo). Pomoćni suci: Keglević (Našice) i Ratković (Valpovo). Četvrti sudac: Lučić (Vinkovci)

 

Strijelci: 0:1 – Šehić (60), 1:1 – Tatar (76), 2:1 – Postonjski (81, 11m)

 

GORICA: Kahlina, Babok, Matošević (od 46. Franić), Jančetić (od 33. Maloku), Smoljo, Žutić, Postonjski, Tatar, Sedlaček (od 63. Pejić), Serdarušić, Marina.

TRENER: Damir Milinović

 

ZAGREB: Čondrić, Kovačević, Muić, Tešija, Jurilj, Gudelj (od 76. Musa), Pralas, Matijašević (od 33. Primorac), Stubičan, Šehić, Jazvić (od 61. Čengić).
TRENER: Dražen Madunović

 

igrač utakmice: Trojan Maloku

 

galerija fotografija:

 

gorica-zagreb-1
gorica-zagreb-2
gorica-zagreb-3
gorica-zagreb-4
gorica-zagreb-5
gorica-zagreb-6
gorica-zagreb-7
gorica-zagreb-8
gorica-zagreb-9
gorica-zagreb-10
gorica-zagreb-11
gorica-zagreb-12
gorica-zagreb-13
gorica-zagreb-14
gorica-zagreb-15
gorica-zagreb-16
gorica-zagreb-17
gorica-zagreb-18
gorica-zagreb-19
gorica-zagreb-20
gorica-zagreb-21
gorica-zagreb-22
gorica-zagreb-23
gorica-zagreb-24
gorica-zagreb-25
gorica-zagreb-26
gorica-zagreb-27
gorica-zagreb-28
gorica-zagreb-29
gorica-zagreb-30
gorica-zagreb-31
gorica-zagreb-32
gorica-zagreb-33
gorica-zagreb-34
gorica-zagreb-35
gorica-zagreb-36
gorica-zagreb-37
gorica-zagreb-38
gorica-zagreb-39
gorica-zagreb-40