Prijava

Vaša prijava

Tko je novi predsjednik?


Košarkaški klub Gorica, jedan od trenutno najuspješnijih velikogoričkih športskih kolektiva, održati će izbornu sjednicu skupštine u petak 23.rujna s početkom u 18 sati u prostoriji Gradske športske dvorane. Kao što je uglavnom poznato, predsjednik Ivan Šuker zbog nespojivosti obnašanja više funkcija podnio je ostavku još u svibnju tekuće godine, pa bi se sutra ista trebala naći na dnevnom redu sjednice Skupštine kluba.

 

U klubu su svjesni da kasne u pripremi za novu natjecateljsku sezonu. Klub je, na našu žalost, napustio iznimni trener Josip Sesar koji je, uz neprijepornu kvalitetu koju je donio, vrlo brzo ‘kupio’ i sve u klubu i ljude koji prate velikogoričku košarku. Klub su napustili i Papac, Petrović, Zrnić i Kapusta, četvorka pa gotovo startera u minuloj uspješnoj sezoni. Novi trener Gorice je Neven Nikolić. Pred njim je vrijeme dokazivanja. Nakon Josipa Sesara, koji je postavio neke nove kriterije i neke nove dimenzije, nikome neće biti lako na velikogoričkom parketu. Što se kadra tiče on je još uvijek u fazi ‘slaganja’, iako na treninzima se viđaju neka nova imena.

foto-neven-nikolic-kosarkasi-klub-gorica
Foto: Neven Nikolić (Košarkaši klub Gorica).

Skupština bi trebala donijeti i ime čovjeka koji će u narednom razdoblju voditi Košarkaški klub Gorica. Imena je nekoliko, vizija razvoja kluba također. Izvjesno je tek da Uprava, ma u kakvom sastavu ona radila u novom četverogodišnjem mandatu, mora dati odgovor na svugdje ključno pitanje – financije. Košarkaški klub Gorica je klub koji na dispoziciji ima daleko najmanje sredstava od svih hrvatskih košarkaških prvoligaša, klub čiji je novčani fond upola manji od kluba koji je po ‘primanjima’ ispred njih i klub koji pod hitno mora riješiti taj problem. Toga u klubu moraju biti svjesni. I krenuti raditi već – u subotu.
Prvenstvo starta osmog dana listopada gostovanjem u Šibeniku kod Jollyja, a u premijernom kolu Kupa Krešimira Ćosića Gorica će već 27.rujna ugostiti Split.