Prijava

Vaša prijava

Gorički karatisti osvojili 10 medalja na CRO OPEN-u


Karate klub Velika Gorica nastupio je ovaj vikend na otvorenom prvenstvu Hrvatskeu Rijeci gdje su osvojili 10 medalja, tri zlata, dva srebra i pet bronci. Na natjecanju je nastupilo ukupno 1.610 natjecatelja iz 189 klubova i 16 država.

 

“Iznimno smo ponosni na rezultate prvog dana natjecanja kada nastupaju stariji natjecatelji od kadeta do seniora, gdje osvajamo dva zlata, srebro i broncu. Time ostvarujemo najbolji plasman kluba na CRO OPEN-u prvog dana natjecanja. Prvu medalju osvaja Igor Vrban. U finalu je malo koncentriraniji bio predstavnik Slovačke koji pobjeđuje rezultatom 0:1″, kažu iz KK Velika Gorica.

 

karate-klub-vg

 

Iako još niije navršila 18 godina, Ines Grdenić natjecala se u kategoriji seniorki do 50 kilograma te osvojila zlato pobijedivši sve protivnice, iskusne reprezentatvike Italije, Srbije i u finalu Crne Gore.

 

Među zadnjim kategorijama prvog dana nastupaju braća Ivan i Igor Vrban u uzrastu juniora.

 

“Obojica jako dobro pristupaju borbama i osvajaju medalje u vrlo jakoj konkurenciji. Ivan pobjeđuje u svih pet borbi i penje se na najviše postolje kategorije. Malo je nedostajalo da se Igor i Ivan sretnu u finalu kategorije, no jednako je velika i njegova bronca gledajući da je Igor još cijelu godinu kadet”, komentiraju iz goričkog karate kluba i dodaju:”Nastupili su još Ivor Babić, Patrik Macukić, Petar Orešković i Mia Mijović. Nažalost u regularnom dijelu ždrijeba su zaustavljeni, no jako dobro su odradili svoje borbe. Nekima je nedostajalo malo sportske sreće, a neki su se tek oporavili od ozljeda tako da nije bilo niti za očekivati veliki rezultat.”

 

Zlato su tako na CRO OPEN-u osvojili Ines Grdenić, Ivan Vrban i Mihael Potočki. Srebro su u Veliku Goricu donijeli Igor Vrban i Ivan Ivelj, a bronce Igor Vrban, Monika Grubeša, Lucija Kirinić, Matej Vuković te Andro Vuković.

 

kk-velika-gorica