Prijava

Vaša prijava

Saša Sabljak živi drugu nogometnu mladost


Četrdeseta se približava a Saša Sabljak kao igrač žanje uspjehe a ništa slabiji nije ni kao trener. Ljetos je pojačao Dinamo Hidrel koji trenutno vodi kao lider 1. županijske lige istok a Saša besprijekorno dirigira užom obranom. Kao trener juniora drugoligaša Gorice nedavno je osvojio Kup Nogometnog saveza Zagrebačke županije.

 

sasa-sabljak-6

 

“Mislim da je osvajanje kupa NSZŽ zasluga cijele škole nogometa HNK Gorica i svih trenera koji su radili sa tim dečkima. Veseli me što sam s juniorima osvojio kup i drago mi je jer ti dečki kvalitetno rade, te svaku utakmicu shvaćaju ozbiljno šćnosti može donijeti samo napredak u seniorskom nogometu. Rad u školi nogometa je kvalitetno organiziran pod vodstvom voditelja škole Perice Vidaka i voditelja male škole Marka Biljana, te koordinatora nogometne škole Darka Blažinčića. U školi nogometa trenutno imamo sve moguće selekcija svih kategorija od limača i počadi u Jedinstvenoj županijskoj ligi. Novost u ovoj sezoni je priključenje nogometnog centra Velika Mlaka pod šadi izlazni juniori sa nekolicinom mlađih seniorskih igrača (20-21 godinu), te im se također priključuju i pojedini ulazni juniori (17godina). Mogu reći da se svi treneri u školi nogometa dobro slažemo, pomažemo jedni drugima te kvalitetno surađujemo. Na nama trenerima je da djeci pružimo što bolju nogometnu, športsku i opću edukaciju kako bi ta djeca mogla napredovati kao sportaši i kao kvalitetni mladi ljudi. Osobno, trenutno završavam HNS nogometnu akademiju za UEFA-A licencu” – pojasnio je svoj trenerski posao Sabljak a onda se okrenuo igranju.

 

sasa-sabljak-1

 

“Može se reći da je Dinamo Hidrel lagano iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. Bilo bi dobro ostati hladne glave jer nemojmo se zavaravati, ima još puno utakmica do kraja prvenstva. Svaka čast svim dečkima u Hidrelu jer daju sve od sebe na svakom treningu i utakmici a uz to još imaju dodatne obaveze kao što su školovanje ili posao. Pohvale idu i treneru Žitniku koji je uložio puno truda i posložio momčad te je pripremio kako fizički tako i psihički. Osjeti se i velika angažiranost predsjednika kluba legendarnog Franje Anića i svih ostalih klupskih članova i djelatnika koji pomažu klubu i potpora su svim igračima seniorske momčadi. Dolaskom Marka Rusa i mene može se reći da je momčad dobila na igačkom iskustvu ali to ništa ne bi vrijedilo bez angažmana svih ostalih mlađih i starijih također iskusnih igrača. Nogomet me još uvije ispunjava i zabavlja i dok je još uvijek želje, volje i zdravlja probati ću biti aktivan što duže. Utakmica u Vukovini je bila za nas samo jedna od utakmica u nizu u kojoj smo željeli prikazati što bolju igru. Kroz treninge smo se pokušali što kvalitetnije pripremiti na sve situacije koje su nas mogle zadesiti na toj utakmici. Moram reći da je utakmica bila dosta tvrda i nije prikazana najljepša igra ali truda i borbenosti nije izostajalo. Iako smo nakon 1. poluvremena gubili 0:1 pronašli smo motivaciju da zaigramo kvalitetnije u 2. poluvremenu što se i pokazalo jer smo rezultat okrenuli u našu korist te na kraju pobijedili 2:1 golovima Marka Rusa i mene. Sretan sam zbog toga jer je to moj prvi gol u dresu Hidrela a ujedno nam je donio i 3 boda sa gostovanja. Želim se zahvaliti i svim navijačima što nam pružaju potporu od početka prvenstva i samo tako neka nastave” – kazao je Saša a onda se podrobnije predstavio za one koji ga možda manje poznaju.

 

sasa-sabljak-4

 

“Igrati sam počeo u Radniku 1986/87, sa 15 godina sam priključen seniorskoj momčadi a nastupao sam i u 1. HNL. Sa 18 godina 1996. prelazim u HNK Segestu iz Siska (kapetan) i tamo ostajem 5 i pol godina. Nakon toga 2001. sam prešao u FC Viktoriju iz Plzena u Češkoj a 2003. se vraćam u Hrvatsku i potpisujem za NK Hrvatski dragovoljac (kapetan) u kojem igram do 2006. kada odlazim u Grčku u PAE Lamia iz Lamijet. Tamo se zadržavam godinu dana i onda prelazim u redovi njihovog rivala iz Volosa u klub PAE Niki Volos. Nakon Grčke u sezoni 2008/09 se vraćam u NK Radnik te HNK Gorica (kapetan). U Gorici ostajem do 2014. kada prelazim u NK Udarnik iz Kurilovca. U Udarniku se zadržavam dvije sezone 2014/15 i 2015/16 a u ljeto 2016. konačno prelazim NK Dinamo Hidrel iz Novog Čića. Moram naglasiti da sam nosio i dres Hrvatske reprezentativne u selekcijama U-17, U-19 i U-21. Kao trener sam počeo 2014/15 u NK Udarniku gdje sam vodio juniore a od sezone 2015/2016 sam kao trener u HNK Gorici vodio mlađe pionire te sada juniore” – zaključio je Saša Sabljak koji se još uvijek neda i živi svoju drugu nogometnu mladost.


Top deset

Državno Natjecanje iz geografije