Prijava

Vaša prijava

Slavlje mlade momčadi Gorice u Bedenici


Mladići druge momčadi drugoligaša Gorice pokazali su karakter i pobjedili u gostima kvalitetnog suparnika. U hrabroj formaciji 4-3-3 od prve minute krenuli su Vidakovi dečki visoko napadački bez kompleksa spram iskusnijeg, pokazalo se kasnije upornog i kvalitetnog ali također vrlo korektnog domaćina iz Bedenice, slikovitog mjesta i općine u zaleđu Svetog Ivana Zeline. Igrala se 7. minuta utakmice kada je dosuđen slobodni udarac za Goricu sa 25 metara malo lijevo iskosa. Loptu je namjestio član prve momčadi Marko Muhar i onda finom felšom naciljao i pogodio uz samu bližu vratnicu nedostižno za ispruženog vratara Dorijana Škofa i upisali smo 0:1.

 

strmec-gorica-2-1

Vidakovi juniori i dalje su nastavili bez kalkulacija ofanzivno i to im se opet isplatilo u 13. minuti. Luka Sedlaček desno je izbacio u for Muhara a ovaj je ubacio na drugu za Josipa Lučića koji od prve pogađa za 0:2. Domaći se nisu predavali i najviše prijetili po svojoj lijevoj strani gdje je ordinirao mladi Luka Pisačić. U 25. minuti gosti su ispucali dugu prema sredini igrališta a najžustriji, najhrabriji, najviši i najbrži bio je zadnji vezni Strmca Nikola Novački i glavom odnio loptu koja je munjevito bila i odlična asistencija za Pisačića. Luka je pobjegao pratnji i rezantnim prizemnim udarcem malo iskosa lijevo svladao Mattea Kamenjaševića pogodivši suprotni kut i utakmica je dovedena u neizvjesnost. Ipak, u 43. minuti Velikogoričani su opet otišli na dva razlike. Ivan Čolić protutnjao je lijevom stranom do korner linije i nisko oštro ubacio a Ladislav Roginić se pravovremeno izbacio u prvi plan i zakucao i na odmor se otišlo rezultatom 1:3.

 

strmec-gorica-2-3

 

Goričani su mogli sve riješiti u 48. minuti. Muhar je opet s desne strane ubacio a iz obrane pristigli također Milinovićev prvotimac Oliver Sumić volejom je potegnuo projektil malo iznad grede. Da je bilo 1:4 Strmec bi se teško vratio, ovako domaći predvođeni sveprisutnim iskusnim Željkom Bedekovićem počeli su opsjedati Kamenjaševićeva vrata. Najprije je nakon slaloma u 62. minuti vrlo opasno opalio Miljenko Gradečki ali minijaturno neprecizno. Gradečki je bio bolje sreće samo dvije minute kasnije. Bedeković je izveo tko zna koji po redu prekid i odlično s desna visoko ubacio, Kamenjašević je krenuo u nepoznato a Gradečki glavom malo potkopao loptu i produžio u mrežu za 2:3.

 

strmec-gorica-2-5

 

Utakmica se do kraja lomila na jednu i(li) drugu stranu ali se nije i prelomila. Bedeković je u 68. minuti iz slobodnjaka s 20 metara uzdrmao stativu a Ivana Bičaka je blok Gorice spriječio da izjednači rezultat. Mogla je i Gorica u 79. minuti sve ranije riješiti ali su domaći izbacili loptu s gol linije i ostalo je 2:3. Pobjeda mlade momčadi Gorice je apsolutno zaslužena a Strmcu čestitke za dobru igru i vrlo korektan pristup u žustroj utakmici.

 

 

STRMEC – GORICA II: 2 – 3
BEDENICA ŠRC Čret. Igrano 23. listopada od 15 sati. Gledatelja 50. Sudac: Ivan Jurakić (Dugo Selo). Pomoćnici: Zvonimir Rončević (Dugo Selo) i Fabijan Šekerija (Zagreb). Delegat: Marijan Baršun (Zagreb).
STRIJELCI: 0:1-Muhar (7), 0:2-Lučić (13), 1:2-L. Pisačić (25), 1:3-Roginić (43), 2:3-Gradečki (64).

 
STRMEC: Škof-Gradečki, Dimović, Tarandek, Trcak-Novački, Bašić-Krnjak, Bedeković, L. Pisačić-Šumiga (od 46. Bičak).
TRENER: Tomica Pisačić

 
GORICA II: Kamenjašević-Čurek, Rajić, Sumić, Čolić-Povoljnjak (od 46. Humeljak), Krsnik, M. Muhar-Sedlaček (od 87. Šoštarec), Roginić, Lučić (od 55. Desput).
TRENER: Perica Vidak

IGRAČ UTAKMICE: Marko Muhar